Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко прийде на бюджет в іншій сукні. А Порошенко мав пільги через Кучму?

Середа, 23 березня 2005, 20:40
Прем'єр Юлія Тимошенко не залишатиме пільги для заводів-автомобілебудівників, зокрема й Петра Порошенка, які були передбачені минулим бюджетом.

Про це вона заявила в ефірі телеканалу "Інтер", відповідаючи на питання про пільги Запорізькому та Луцькому автозаводам.

"Ті підприємства, про які ви кажете, вони отримали пільги не тому, що були збитковими чи не здатні працювати, а тому що мали близкий доступ до тодішньої влади, президента і створили собі такі досить лагідні умови життя", - зазначила Тимошенко.

"Якщо ми кажемо про "ЗАЗ" (главою правління "Запорізького автомобільного заводу" є депутат Таріел Васадзе), то нам вдалося отримати звітність за 2003 рік – прибуток цього підприємства більше 300 мільйонів гривень, і ще бюджет до того прибутку мусив повертати ПДВ, яке це підприємство заплатило, коли купувало товари. Мільярди поверталися додатково", - наголосила прем'єр.

"Я хочу запитати: колосально прибуткове підприємство отримує сотні мільйонів прибутку, чому воно має забирати у пенсіонерів останню копійку? Я просто розумію цих хлопців – вони звикли отримувати додаткові собі прибутки, які не йдуть виключно на заробітну плату, а йдуть господарям".

На питання про ЛуАЗ ("Луцький автомобільний завод"; володіє Укрпромінвест, який належить секретарю РНБО Петру Порошенку), яке не було прибутковим і що робити йому, Тимошенко порадила "вивчити, яка у нього собівартість,… мінімізовувати видатки і шукати ринки, які можуть непогано платити за їх продукти".

"За рахунок бюджету не треба робити бізнес", - заявила прем'єр. "Наша влада ніколи в тінь не піде, нехай привикають", - додала Тимошенко.

Тимошенко пообіцяла, що новий бюджет буде соціальним.

"Враховуючи те, що у нас була абсолютно злидненна ситуація в соціальній сфері, то уряд логично вирішив, що краще віддати гроші людям, а не на те, щоб закопати десь або віддати на лобістські інтереси, які б називалися програмами розвитку, а насправді були програмами відмивання грошей", - зазначила вона.

За її словами, мінімальна зарплата у 2005 році буде на прожитковому рівні, середня зарплата в бюджетній сфері буде 790 гривень, а по економіці буде 817.

На запитання, чи не з'їсть ці гроші інфляція, Тимошенко висловила сподівання, що ні. "Нам дісталося важке господарство, але ми впораємося", - наголосила вона

"Незважаючи на те, що в першому кварталі буде бурлива інфляція, ми плануємо пригальмувати ці процеси до кінця року. І якщо доходи зростуть на 50%, а інфляція лише на 9%, то це значить, що реальні доходи людей збільшаться", - пообіцяла прем'єр.

Наостанок передачі ведучий запитав Тимошенко, як вона відбирає свої костюми.

"Ви знаєте, я десь читала, що у Ейнштейна було щось з 50 костюмів, абсолютно однакових. І він казав: "це прекрасна річ, бо я ніколи не задумаюсь, який костюм одягати". Я, чесно кажучи, мрію, щоб користуватися цим правилом. Але я публічна особа і намагаюся виглядати більш-менш нормально", - пококетувала вона.

На питання, в чому вона прийде на затвердження бюджету, Тимошенко відповіла: "не в тому платті, в якому я була на затвердженні".

Українська правда

Читайте також:

Заводи Порошенка й Васадзе просять Ющенка не скасовувати їм пільги

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування