Губернатор Кіровоградщини залишиться на посаді… і отримуватиме вищу освіту?

Середа, 23 березня 2005, 16:54
Віце-прем’єр-міністр Роман Безсмертний повідомив, що в законодавстві немає чітких вимог до освітнього рівня державних службовців, зокрема голів облдержадміністрацій.

Так він відповів на лист-запит депутата Ігоря Шарова до прем’єра Юлії Тимошенко, у якому говорилося про невідповідність освітнього рівня Едуарда Зейналова посаді голови Кіровоградської обласної державної адміністрації.

Безсмертний за дорученням Тимошенко вивчив це питання та, посилаючись на висновки Головного управління державної служби України, заявив: "Чинне законодавство не містить норм, які б закріплювали чіткі вимоги до освітнього рівня державних службовців".

За його словами, "згідно із Законом "Про державну службу", право на держслужбу мають громадяни України незалежно від походження, соціального і майнового стану, расової і національної приналежності, статі, політичних поглядів, релігійних переконань, місця проживання, які одержали відповідну освіту і професійну підготовку та пройшли у встановленому порядку конкурсний відбір, або за іншою процедурою, передбаченою Кабінетом Міністрів".

Також Безсмертний повідомив, що "в пункті 2.6 довідника типових професійно – кваліфікаційних характеристик посад державних службовців, затвердженого наказом Головної державної служби від 1 вересня 1999 року за номером 65 передбачено, що державний службовець повинен мати, як правило, повну вищу освіту".

"Тобто в законі не йдеться про наявність вищої освіти, як обов’язкову вимогу для перебування на посаді губернатора", - сказав віце-прем’єр, слова якого наводить прес-служба Кабінету міністрів.

"Однак моя особиста думка – людина має удосконалювати свій фаховий рівень протягом всього життя і голови обладміністрацій, як на мене, не є винятком. Тож, Едуард Зейналов має час для вдосконалення", - наголосив Безсмертний.

Також він повідомив, що вже в середу направить листа-відповідь Шарову, у якому йдеться про перераховані вище норми закону.

Едуард Зейналов закінчив Одеське морехідне училище, одержав спеціальність техніка-експлуатаційника.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:03
Агровиробники з прифронтових територій безоплатно отримають добрива
17:52
Росіяни вдарили КАБом по житловій забудові Харкова, спалахнула пожежа
17:50
Зеленський затвердив склад делегації на конференцію з відбудови у Берліні
17:48
Напад пенсіонерів на волонтерку в Києві: суд обрав запобіжний горе-залицяльнику
17:40
фотоПоранений чоловік і потрощений бус: РФ знову атакувала Нікополь
17:27
фотоУ Києві на Пейзажній алеї демонтували скульптуру без дозволу автора
17:25
Блінкен здійснює візит на Близький Схід, щоб зупинити бойові дії в Газі
17:23
Бахматюк програв апеляцію НБУ щодо 1,8 мільярда рефінансу банку "Фінансова ініціатива"
17:18
Історичні вибори у Мексиці. Розповідаємо, що відомо про першу жінку-президента країни – подкаст
17:10
Доказ теорії еволюції галактик: телескоп "Хаббл" показав кулясте скупчення зірок у сузір'ї Золотої Риби
Усі новини...
Реклама: