Піскун розкрив справу Гонгадзе. У 2003 році це коштувало б йому життя

Середа, 2 березня 2005, 15:27
Генпрокурор Святослав Піскун заявляє про те, що справу журналіста Георгія Гонгадзе розкрито, виконавці вбивства заарештовані.

Про це він заявив на прес-конференції у середу.

Він також повідомив, що наразі всім членам слідчої групи, які займалися справою Гонгадзе, та самому Піскуну надано державну охорону.

За словами Піскуна, "нова влада виявила політичну волю до розкриття злочинів". "Нічого дивного, що заяву виголосив президент. Віктор Андрійович заявляв, що розкриття цього злочину є справою честі. Завдання президента виконано. Справа розкрита, заарештовані виконавці цього страшного вбивства", - зазначив він.

"Президент приділяє дуже велику турботу щодо членів слідчої групи, ми забезпечені всім необхідним. Президент видав розпорядження про призначення державної охорони на період розслідування", - додав він.

Піскун підкреслив, що нова влада не давала команду прокуророві і "не йдеться про будь-яке замовлення".

Він також наголосив, що звинувачення трьох осіб у справі Гонгадзе має "ґрунтовну доказову базу".

Водночас Піскун звернувся до тих, хто "спекулює" на цій справі, "дуже обережно ставитися" до знайдення будь-яких речових доказів, які "завдають болі мамі, його дружині і дітям".

Він вибачився перед сім'єю Гонгадзе за "недолуге слідство і за дії своїх попередників".

Піскун закликав "дистанціюватися від політики". Ця справа "обов’язково повинна дійти до суду, і тільки суд може поставити крапку", - сказав він.

Піскун пояснив, що "крапку у справі" не було поставлено, тому що його було звільнено.

Генпрокурор також додав, що "в ході розслідування буде давати оцінку діям прокурорів, які працювали до нас". За його словами, у той час Пукач "особисто змінював покази в свідченнях, які він казав нам".

За його переконанням, правильним є те, що Пукача було заарештовано. "Якби тоді мене не звільнили, можливо, справу було б розслідувано вже осінню 2003 року… Можливо, це стоїло б нам життя", - додав він.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування