Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Березовський лякає своїми знаннями по справі Гонгадзе

Четвер, 17 березня 2005, 10:26
Російський олігарх Борис Березовський, який живе в Лондоні, вважає, що в Україні не хочуть його приїзду через те, що він багато знає про справу Георгія Гонгадзе.

"Можу припустити, що Луценко побоюється мого приїзду, оскільки я занадто багато знаю в справі Гонгадзе, - сказав "Ізвєстіям" Борис Березовський.

"У свій час єдиний живий свідок по цій справі - Мельниченко - звернувся до мене із проханням допомогти розшифрувати запису, зроблені в кабінеті Кучми. Там, наприклад, утримуються наступні слова Кучми про Гонгадзе: "Пора з ним кінчати. Віддайте його чеченам". Це по суті розмова про вбивство Гонгадзе. Та й Росія давить на те, щоб я не приїжджав", - відзначив він.

"Ізвєстія" відзначають, що поява в Києві Березовського, озброєного записами Мельниченка, може спровокувати не тільки україно-російський, але й внутрішній, український, скандал.

Тим часом, екс-глава парламентської комісії з розслідування вбивства Гонгадзе Олександр Жир нагадує, що чипи із записами й сам пристрій, яким користувався Мельниченко, як і раніше знаходяться у нього.

"Чипи із записами й сам пристрій, яким користувався Мельниченко, як і раніше знаходяться під моїм контролем, більш того, я готовий їх віддати в розпорядження правоохоронних органів", - сказав Жир, слова якого наводить газета "Сьогодні"

"Але складається враження, що нікого вони не цікавлять. Я взагалі не бачу прагнення розслідувати цю справу в повному обсязі, до кінця", - додав він.

Жир завірив, що не сумнівався в автентичності записів у кабінеті президента раніше, як не сумнівається в їхній дійсності й зараз, після кількох експертиз. Ніякої переоцінки цінностей він за ці роки не робив, тому що, по суті, не було чого переоцінювати.

Разом з тим екс-депутат відмовився відповідати на пряме запитання, хто, на його думку, стояв за Мельниченком, був організатором цих записів, у кого вони ще можуть перебувати, чи дійсно ними володіє майор Мельниченко, хто має доступ до них й у найближчій перспективі "засвітить" ще не оприлюднені.

Він також не став коментувати версію про те, що розмови фіксувалися не цифровим диктофоном, а стаціонарним комп'ютером...

"Українська правда"

Читайте також:

Березовський: Мене запросили на 1+1 дати інтерв'ю і запропонували оплатити всі витрати на дорогу

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування