Янукович хоче мацати євроінтеграцію руками

Вівторок, 15 березня 2005, 15:29
Екс-прем'єр-міністр Віктор Янукович критикує новий уряд за скасування доплат за особливі заслуги перед Батьківщиною.

Коментуючи заяву міністра фінансів України Віктора Пинзеника про те, що попередній уряд здійснив непродумане введення доплат до пенсій, Янукович сказав:

"З фактами складно сперечатися навіть професійним популістам. Тому як би не називали представники нового уряду те, що ми підвищили людям пенсії й зарплати - продуманим кроком або непродуманим - викреслити цей позитив з нашої діяльності не вдасться".

За словами Януковича, "ситому чиновнику міркувати над важкою долею найбідніших людей простіше, ніж, незважаючи на тиск і шквал критики, взяти на себе відповідальність і дати людям доплату".

Екс-прем'єр пригадав, що після прийняття цього рішення на зустрічі з ветеранами війни й праці в Бердичеві на нього "посипався шквал критики із двох сторін - з боку президента й з боку тодішньої опозиції, що зараз при владі".

"Так що, знаєте, коли я чую з вуст Пинзеника про "непродумані доплати" найбіднішим, про якісь сховані мільярди в бюджеті, то у відповідь тільки хочу побажати новій владі, щоб і вона так зуміла піклуватися про людей, як піклувався мій уряд", - відзначив Янукович.

Разом з тим він підкреслює, що "перше, що зробила нова влада, прийшовши до управління державою, - це відібрала у ветеранів доплати за особливі заслуги перед Батьківщиною", повідомляє ЛІГАБізнесІнформ з посиланням на прес-службу Януковича.

Крім того, на персональному інформаційному сервері Януковича розміщений його коментар на публікацію в "Інтернешнл Геральд Трибюн", у якій йдеться про нову ініціативу російського "Газпрому" побудувати новий потужний трубопровід в обхід України.

Відзначаючи, що під час правління його уряду партнерство з Росією "розвивалося по висхідній", Янукович нагадує, що він і раніше висловлював стурбованість "непродуманими заявами й кроками нової влади, які могли погіршити відносини з Росією".

"Знервована атмосфера в середовищі інвесторів і стратегічних бізнесів-партнерів, яка спостерігається останнім часом, може привести до втрати важливих пріоритетів, які істотно впливають на роль України як великої транзитної держави", - сказано в коментарі.

Янукович зауважує, що проект "Газпрому" "може так міцно прив'язати Росію до Європи, що наші північні сусіди підуть в обхід України не тільки з енергоносіями, а й з євроінтеграцією".

"І скажу вам: у той час, поки ми будемо видумувати все нові фрази про євроінтеграцію, Росія буде робити таку євроінтеграцію, яку можна, як говорять, намацати руками", - стверджує Янукович.

"Тому я ще раз повторюю: шлях до Брюсселя буде коротший, якщо Київ буде рухатися по ньому разом з Москвою. Я дуже сподіваюся, що нова українська влада зрозуміє це", - підкреслив Янукович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: