Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вашингтон жорстко поговорив з Києвом. Той зреагував

Четвер, 10 березня 2005, 10:36
Адміністрація Джорджа Буша рішуче зажадала від влади України знайти й притягти до відповідальності винних у жорстокому побитті чорношкірого американського дипломата в Києві.

Про це заявила в середу держсекретар США Кондоліза Райс на слуханнях у палаті представників конгресу США, повідомляє РІА "Новости".

"Ми говорили дуже жорстко з українським урядом про необхідність провести розслідування й покарати тих, хто скоїв цей злочин", - заявила Райс, відповідаючи на запитання американських законодавців про реакцію офіційного Вашингтона на побиття в Києві бандою бритоголових молодих людей чорношкірого американського дипломата Роберта Сімонса.

"Я вважаю, що це поставило в незручне становище новий український уряд, який намагається підкреслити свою терпимість і своє демократичне майбутнє - вони найменше хотіли, щоб щось подібне відбулося", - сказала держсекретар США.

За даними американських ЗМІ, пізно ввечері 26 лютого в Києві був жорстоко побитий співробітник представництва агентства США з міжнародного розвитку при посольстві США в Узбекистані Роберт Сімонс, котрий має дипломатичний ранг. Сімонс перебував у відрядженні в українській столиці.

Сімонс повідомив журналістам, що в нападі на нього брали участь більше десяти бритоголових молодих людей у військових черевиках.

"Вони напали на мене, тому що я - афроамериканець. Вони не зачепили моїх друзів, які були із мною, але не були чорношкірими", - підкреслив дипломат.

"Вони били мене по черзі, і це виглядало як тренування для них", - сказав Сімонс, за словами якого, київська міліція з'явилася тільки після того, як його побили.

В свою чергу, начальник головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Києві Віталій Ярема на брифінгу в четверг заявив, що до нападу на темношкірого дипломата в Києві причетні скінхеди.

За його словами, підозрювані вже знайдені и перебувають на обліку в міліції, а розслідування справи триває, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

При цьому Ярема повідомив, що МВС має намір звернутися до посольства США з проханням сприяти запрошенню потерпілого в Україну для опізнання нападників. За інформацією МВС, в даний час потерпілий перебуває в Узбекистані.

Ярема також підтвердив на прохання журналістів факт існування в Києві неформальної організації скінхедів. Він також зазначив, що учасники цієї організації перебувають на обліку в міліції.

Читайте також:

У Києві скінхеди побили американського дипломата

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування