Ющенко скоротить третину держкомітетів. Почне з Держкомрелігії

Вівторок, 8 лютого 2005, 17:26
В рамках адміністративної реформи буде скорочено 42 урядових комітети або структури, які мають статус комітетів. Зараз їх налічується 62.

Про це сказав президент Віктор Ющенко у вівторок під час його прес-конференції в Житомирі, де він представляв нового голову облдержадміністрації Павла Жебрівського, повідомляє прес-служба
президента.

Деякі функції цих комітетів, наприклад, реєстраційні, за словами президента, будуть переведені на регіональні громади, місцеві органи влади або, в деяких випадках, у відповідні міністерства.

Ющенко наголосив, що кількість комітетів, які планують скоротити, ще не остаточна, деталі будуть уточнюватися під час відповідних консультацій із урядовцями.

Зокрема, у середу він планує обговорити це питання з прем'єр-міністром. Також цій темі буде присвячене засідання РНБО.

Разом з тим, президент заявив про намір ліквідувати Державний комітет у справах релігій, повідомляють "Українські новини".

Зі слів Ющенка, уряд не повинен проводити спеціальну політику щодо релігійних конфесій, і власною справою кожної людини є те, у якій церкві молитися.

За повідомлення прес-служби президента, наступним кроком стане адміністративно-територіальна реформа. Її мету Ющенко визначив так:

"Побачити суб'єкти бюджетного планування через зміну територіального устрою і вийти на такі одиниці, які легко могли б моделюватися центральним бюджетом".

Глава держави повідомив, що зараз триває вивчення всіх концепцій такої реформи і що пакет запропонованих змін буде представлено 1 квітня.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування