Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зварич боротиметься з таємними магазинами і не допоможе Мельниченку

Понеділок, 7 лютого 2005, 14:34
Міністр юстиції Роман Зварич вже узгодив із президентом чотири програми, які реалізовуватиме його міністрество, і не обіцяє Мельниченку відкликання апеляції, поданої при попредньому міністрові в Європейський суд з прав людини.

Про це Зварич сказав в інтерв'ю газеті "Поступ", опублікованому в понеділок.

"Мін'юст буде розглядати апеляцію на рішення Європейського суду, керуючись інтересами держави. Я як голова Міністерства юстиції не переконаний, що ми будимо підтримувати цю апеляцію, але поки що не готовий дати ствердну відповідь на те, чи відкличе апеляцію Міністерство юстиції, оскільки я ще не бачив вихідних документів щодо справи Мельниченка", - зазначив Зварич. Разом з тим, він повідомив, що відповідь на це запитання буде дана протягом тижня.

Як повідомлялося, Мін'юст подав апеляцію в Європейський суд на його рішення про задоволення скарги Мельниченка щодо неправомірного вилучення з виборчого списку Соцпартії у 2002 році.

Зварич також повідомив, що з президентом уже узгоджено чотири загальні програми (включаючи програму "Чисті руки"), які були б "обличчям" міністерства, а також триває розробка ще кількох програм.

"Мабуть, чи не найважливішою сферою, окрім боротьби з корупцією, буде втілення в життя низки нових законодавчих актів, які би утверджували та поглиблювали права та свободи людини. Третьою з основних програм буде більш системна робота з адаптації українського законодавства до Європейських правових норм", - сказав міністр юстиції.

Зварич повідомив, що пропонуватиме парламенту "більш жорсткі механізми контролю з боку Міністерства юстиції" в рамках боротьби з корупцією в органах влади і місцевого самоврядування, зокрема, у "виконавчих комітетах відповідного рівня рад, які реєструють суб'єкти господарської діяльності, реєструють права власності на землю".

"Щодо судівського корпусу, то буду пропонувати відкривати певні справи проти корупціонерів дисциплінарного, і не тільки, плану. До речі, ці норми і зараз прописані в чинному законодавстві, і на мою думку, їх треба посилити", - додав міністр.

Крім того, на його думку, "нам потрібна розробка і остаточне схвалення "кодексу честі" державного службовця, це теж допоможе боротьбі з корупцією".

Пообіцяв Зварич жорстко карати будь-які прояви корупції й у власному міністерстві. "Зокрема, це стосується таких органів, підпорядкованих Мін'юсту, як Укрспец'юст, який проводить конфіскацію, а потім нелегально продають конфісковане майно. Адже є таємні "магазини", на яких висить табличка "Закрито", а за знайомств там можна купити за 20 відсотків собівартості будь-що - від шкарпеток до обладнання для заводів", - підкреслив міністр.

"Українська правда"

Читайте також:

МЕЛЬНИЧЕНКОВІ ГОТОВІ НАДАТИ МІСЦЕ В ПАРЛАМЕНТІ

Соціалісти не проти Мельниченка-депутата, але не бачать підстав

Перед відставкою Кучма наказав оскаржити рішення Євросуду щодо Мельниченка

У Мельниченка більше шансів отримати 5 тисяч євро, ніж стати депутатом

Тимошенко розбирається з кухарями Кучми, а Зварич із честю Кабміну

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування