Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ядро Партії регіонів пішло в опозицію. Янукович хоче бути дзеркалом

Субота, 26 лютого 2005, 15:08
Донецька обласна організація Партії регіонів ухвалила рішення про перехід в опозицію.

На обласній конференції, яка відбулася в суботу 26 лютого, делегати також звернулися до з'їзду партії, який заплановано на 5 березня в Донецьку, з пропозицією почати переговори про створення широкої коаліції опозиційних чинностей, повідомляє сайт "Острів".

"У умовах, що склалися, Партія регіонів зобов'язана стати ядром здорової і сильної опозиції в Україні", - сказано в рішенні конференції.

Разом з тим, виступаючи на конференції, голова Партії регіонів Віктор Янукович заявив, що його партія повинна бути в опозиції, але регулярно мати контакти із владою.

"За класичною теорією, ми, як сторона, котра програла на виборах, не маємо варіантів, крім як один варіант - ми повинні бути в опозиції", - сказав він.

"Яка це буде опозиція: жорстка, конструктивна, демократична й так далі - я думаю, що наша опозиційність буде визначатися залежно від дій влади", - додав Янукович.

При цьому лідер Партії регіонів підкреслив: "Ми не маємо права сьогодні стати опозицією майданною. Ми маємо постійно вести діалог із владою, і опозиція для нової влади, як і влада для нової опозиції, - сьогодні життєво необхідна".

На думку Януковича, "саме опозиція ніколи не обдурить владу". "Ніякі контролюючі провладні органи не скажуть владі правду. Ніколи такої правди не почує влада, якою почує її від власного народу", - заявив він.

"Те уявлення, яке є в багатьох, що опозиція шкодить владі або не дає працювати, ми повинні вижити. Опозиція в обов'язковому порядку контролюючи дії влади, буде створювати такі умови, при яких влада повинна ефективно працювати. Ми постійно будемо дзеркальним відбиттям влади", - заявив Янукович.

Після конференції, відповідаючи на запитання журналістів, чи готова, на його думку, влада до такого діалогу, Янукович сказав: "Ми всі живемо в одній державі й на одній землі. Тим більше, ті декларації, які раніше звучали від представників нинішньої влади (про місце опозиції) - все це буде створювати, я думаю, позитивні умови для діалогу всередині нашої держави й будівництва політичної системи нашої держави".

Він знову підтвердив, що домагатиметься ухвалення закону про опозицію. "Я, як представник опозиційних сил, буду говорити про закон про опозицію, про прийняття пакета законів про опозицію. І взагалі - про створення інституту опозиції в нашій державі", - підкреслив Янукович.

На питання, з якими політичними силами Партія регіонів вестиме переговори про об'єднання в коаліцію, Янукович відповів, що це "справа часу". "Сьогодні влада тільки почала працювати. Я думаю, що багато політичних сил сьогодні ще не визначили свою позицію. І в процесі переговорів ми побачимо й знайдемо такі рішення, з ким ми будемо в підсумку блокуватися в коаліцію", - сказав він.

На запитання, як партія ставиться до економічної політики нового уряду, Янукович відповів: "Ми її ще не побачили". "Як тільки побачимо, побачимо показники, за показниками ми зрозуміємо, де є недоліки, де є помилки, і в цих напрямках ми будемо мати свою точку зору", - додав він.

На запитання, як складаються його стосунки з прем'єром і президентом, Янукович відповів, що "поки що важко сказати".

"Я не мав ще таких тісних контактів. Я думаю, що як тільки почнеться діалог, тоді можна буде визначити відносини", - підсумував Янукович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування