Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна знатиме, чи буде її економіка ринковою, на цьому тижні

Середа, 2 лютого 2005, 11:57
Речник Європейської комісії у справах торгівлі Клод Реон Ревіль стверджує, що остаточну відповідь щодо надання Україні статусу країни з ринковою економікою офіційний Київ отримає цього тижня.

Про це вона повідомила в коментарі радіо "Свобода" у вівторок.

Раніше Ревіль заявляла, що на перешкоді набуття Україною статусу держави з ринковою економікою була відсутність у неї законів про банкрутство та про вільне ціноутворення.

Проте представники української місії при ЄС зазначили, що такі закони вже діють в Україні з минулого року, і про це Європейській комісії було повідомлено ще торік восени.

Тому Ревіль відзначила у вівторок, що експерти ЄС завершують вивчення документа від української місії ЄС, і висловила сподівання, що остаточну відповідь з цього приводу офіційний Київ одержить ще цього тижня.

В той же час Українське зовнішньополітичне відомство висловило незадоволення пропозиціями Євросоюзу до Плану дій "Україна-ЄС" щодо посилення співпраці з Україною.

Про це заявив у вівторок речник МЗС Маркіян Лубківський, повідомляє радіо "Німецька хвиля".

Колишній глава управління з євроінтеграції МЗС Олександр Чалий вважає, що в цій ситуації офіційний Київ має застосувати наступальну тактику:

"Помаранчева революція змінили імідж України в Європі. Вона має сьогодні підтримку громадянського суспільства ЄС та Європарламенту. І сьогодні ми повинні використати цей тиск на бюрократів в Брюсселі, які не поспішають сказати Україні "так".

Рибачук, який має високі шанси очолити відомство з євроінтеграції, сказав, що нове українське керівництво не надто хвилює скептицизм Брюсселя. За його словами, незабаром департаменти з євроінтеграції будуть створені в кожному міністерстві, а по областях – інформаційні центри для населення.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування