Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після Пінчука уряд займеться землею Бакая

Понеділок, 14 лютого 2005, 13:32
Необхідно з'ясувати правомірність приватизації Ігорем Бакаєм історичних земель Трахтимирова на Черкащині й посприяти якнайшвидшому поверненню їх у державну власність.

Про це заявив у неділю віце-прем'єр-міністр Микола Томенко під час відвідин Шевченківських місць у Черкаській області.

Разом з Томенком у селах дитинства Кобзаря – Моринцях, Будищі та Шевченковому - побували губернатор Черкащини Олександр Черевко та відомі митці Дмитро Павличко й Іван Марчук.

Підбиваючи підсумки цієї робочої поїздки, Томенко наголосив, що на сьогодні необхідним є визначення стратегії розвитку історико-культурного заповідника "Батьківщина Тараса Шевченка", яка б передбачала не лише короткотермінові, а й стратегічні завдання.

На думку віце-прем'єра, під час дискусії щодо відродження Шевченківських місць у першу чергу варто особливу увагу приділити поверненню селу Шевченкове назви Кирилівка, про яку Кобзар дуже часто згадує у своїх творах.

"Шевченківські місця мають стати такими об'єктами, які не будуть готуватися лише до приїзду високопосадовців, а які будуть відкриті для відвідування щодня для тисяч людей", - вважає Томенко.

Прикладом такої "показової" відкритості віце-прем'єр назвав історію відкриття школи у Шевченковому, яку 28 вересня минулого року Леонід Кучма урочисто подарував черкащанам.

За словами Томенка, сьогодні, незважаючи на те, що ця школа вже здана, залишаються невирішеними основні питання функціонування цього закладу – наприклад, відсутнє опалення, каналізація тощо.

Як повідомлялося, в суботу Кабінет міністрів скасував рішення уряду Януковича про передачу заповідних земель в Конча-Заспі під Києвом та в Криму в довготривалу оренду структурам, пов’язаним з Віктором Пінчуком.

Ігор Бакай на своїй останній посаді очолював Державне управління справами. До того очолював Держкомітет з водних ресурсів та НАК "Нафтогаз України".

УНІАН

Читайте також:

ТИМОШЕНКО ЗАБРАЛА ЗЕМЛЮ В ПІНЧУКА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування