Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Перед відставкою Кучма наказав оскаржити рішення Євросуду щодо Мельниченка

Вівторок, 1 лютого 2005, 09:19
Міністерство юстиції України подало апеляцію до Європейського суду щодо рішення у справі "Микола Мельниченко проти України".

Про це повідомив депутат Сергій Головатий, який є представником колишнього офіцера державної служби охорони Миколи Мельниченка в Європейському суді з прав людини.

19 жовтня минулого року Європейський суд ухвалив рішення, згідно з яким Центрвиборчком України у 2002 році під час виборчої кампанії до Верховної Ради незаконно вилучив Миколу Мельниченка з виборчого списку соціалістичної партії України.

На практиці це означало, що пан Мельниченко після повернення в Україну має законне право стати народним депутатом ще цього скликання.

Мета апеляції Мін'юсту, за словами Головатого, полягала в тому, щоб заблокувати можливість виконання рішення Європейського суду в Україні, а також затягнути час.

"Мін'юст України, - каже Головатий, - подав апеляцію буквально останнього дня, останньої хвилини, бо саме 19 січня минав термін подачі". Щоправда, продовжує народний депутат, Мін'юст надіслав до Страсбурга апеляцію факсом, інших документів не надходило. Якщо вони надійдуть, то, сказав Головатий, суд повідомить його про це.

"Я не думаю, - продовжує Головатий, - що український уряд, зокрема Мін'юст, може навести якісь істотні аргументи на користь своєї позиції. Просто вони це використовують як можливість технічного затягування повернення Миколи Мельниченка в Україну. Це політичні ігри – не більше".

На думку депутата, у випадку призначення нового міністра юстиції (а це, найвірогідніше, буде Роман Зварич), він, очевидно, звернеться з проханням відкликати цю заяву.

"Агонізуючий режим робить все можливе, щоб уникнути правди. Звичайно, режим боїться повернення Миколи Мельниченка. Але я думаю, що в будь-якому разі їм нічого не вдасться", - вважає Головатий.

Згадувана апеляція Мін'юсту з’явилася за два дні після того, як Микола Мельниченко в ефірі радіо "Свобода" заявив, що неодмінно повернеться в Україну і не дасть можливості Кучмі та його найближчому оточенню уникнути відповідальності за "скоєні злочини", повідомляє ця радіостанція.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування