Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенка та Саакашвілі за революцію висувають на Нобелівську премію

Четвер, 27 січня 2005, 09:06
Сенатори США Хiлларi Клiнтон i Джон МакКейн висунули президентiв України Вiктора Ющенка i Грузiї Михайла Саакашвiлi на Нобелiвську премiю миру.

Про це сказано в листi Клiнтон i МакКейна до Норвезького нобелiвського комiтету.

Вiдповiдно до повiдомлення на сайтi Клiнтон, сенатори висунули двох президентiв за їхню iсторичну роль у рухах за свободу в Грузiї й Українi.

"Очоливши рухи за свободу у своїх країнах, вони завоювали народну пiдтримку спiльних цiнностей демократiї, особистої свободи й громадянських прав", - сказано у листi.

Українцi й грузини зараз мирно вирiшують складнi етнiчнi й соцiальнi проблеми, якi в минулому, як пiдкреслюється в листi, загрожували єдностi України й Грузiї.

Ющенко в ходi кампанiї, як сказано в листi до Нобелiвського комiтету, закликали до демократiї і припинення корупцiї, що зустрiло безлiч перешкод з боку дiючого в той час уряду, включаючи вiдмову в доступi Ющенку, який був тодi кандидатом у президенти, до засобiв масової iнформацiї, а також, можливо, отруєння Ющенка.

Нинiшнiй президент України, вiдповiдно до тексту, закликав українцiв до мирного опору фальсифiкацiям виборiв.

Ющенко й Саакашвiлi, як пишуть сенатори, показали вiдданiсть миру і верховенству закону, скидаючи авторитарнi уряди.

Сенатори висловили сподiвання, що нагородження президентiв України i Грузiї Нобелiвською премiєю миру дасть надiю й натхнення тим, хто прагне свободи в країнах, де її ще немає.

Українськi Новини





Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування