Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мер Донецька хоче, щоб прихильників Януковича в наметах було небагато

Вівторок, 18 січня 2005, 16:50
Міський голова Донецька Олександр Лук'янченко вважає, що питання про проведення референдуму щодо федералізації "назріло" й "гостріше постало".

"Я думаю, що по тому укладі, по населенню України, по особливості кожного регіону питання про федералізацію воно назріло", - заявив Лук'янченко у вівторок на прес-конференції у міськраді.

При цьому мер нагадав, що це питання "піднімалося протягом усього періоду незалежності України", але сьогодні "гостріше постало через те, що практично в період виборчої кампанії Україна розділилася по двох кандидатах дуже сильно".

"Тому я думаю, що питання на сьогоднішній день актуальне", - підкреслив мер Донецька.

Лук'янченко також відзначив, що питання про референдум не вирішиться без параламентскої більшості. "Щоб це питання вирішилось, на мій погляд, необхідна зацікавленість парламентської більшості", - сказав Лук'янченко.

У той же час він висловився про побоювання, що "занадто багато бажаючих приїхати в наметове містечко" на площі Леніна.

"У мене викликає побоювання, що є занадто багато бажаючих сьогодні приїхати в містечко. Сьогодні там уже представники більше 20 міст нашої країни, і тому я хотів би, щоб Партія регіонів разом з українськими відділеннями відрегулювала це питання. У нас обмежені можливості з розміщення людей у нормальних умовах", - заявив Лук'янченко.

Проводячи паралель із київським наметовим містечком, Лук'янченко відзначив, що воно "по-різному організовується". "У нашому наметовому містечку люди ночують в іншому місці. Там є чергування. У рішенні нашої міськради було заборонене проживання", - сказав Лук'янченко.

За його словами, він не хотів би, "щоб люди на морозі замерзали, хворіли", і Партія регіонів "звернулася й організувала, щоб люди ночували в належних умовах".

Відповідаючи на запитання, чому міськрада змінила свою позицію щодо попередньої заборони на встановлення в місті наметів, Лук'янченко сказав, що, по-перше, "ми домовилися, вони там не проживають", а по-друге - "абсолютна більшість населення це підтримала, і безумовно, міськрада змінила свою думку стосовно наметового містечка".

Лук'янченко також повідомив, що щодня буває в містечку, розмовляє з комендантом і людьми, сприяє в рішенні побутових проблем. "Зараз на території містечка ідеальна чистота", - підкреслив мер Донецька.

"Острів"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування