Солані подобається мудрість Ющенка, генсеку ОБСЄ - народ

Вівторок, 11 січня 2005, 12:55
Високий представник Євросоюзу з єдиної зовнішньої політики й політики безпеки Хав'єр Солана поздоровив Віктора Ющенка з обранням на посаду президента України.

"Результати виборів дають вам повноважний мандат для реалізації очікувань українського народу", - говориться в заяві Солани, текст якого надійшов у РІА "Новини" у вівторок.

"Виявлена вами мудрість на благо всіх українців і в ім'я добрих відносин з усіма сусідами України є вірною інвестицією в майбутнє процвітання країни", - підкреслюється в заяві.

Солана назвав Україну ключовим партнером ЄС, заявивши про зацікавленість Брюсселя в "поглибленні й інтенсифікації" відносин ЄС-Україна.

Також Ющенка привітав генеральний секретар Організації з безпеки й співробітництва в Європі Ян Кубіш.

Про це сказано в повідомленні, розміщеному на офіційному сайті ОБСЄ.

Кубіш, який раніше брав участь в улагоджуванні конфлікту після виборів президента України, відзначив відчуття відповідальності Ющенком і його відданість демократичним цінностям.

Він також висловив надію, що український народ об'єднається, щоб побудувати процвітаюче майбутнє.

"Український народ, який був у центрі уваги всього світу протягом багатьох тижнів, став прикладом демократичної зрілості й відданості мирному вибору. Я впевнений, що український народ зараз об'єднається, щоб побудувати демократичне й процвітаюче майбутнє ", - сказав Кубіш.

Він запевнив, що ОБСЄ продовжить співробітництво з іншими міжнародними організаціями з метою допомогти Україні як у посиленні демократичних цінностей, так і в соціально-економічному розвитку.

Прем'єр-міністр Японії Дзюн'їтіро Коїдзумі привітав лідера Ющенка з перемогою на виборах президента України.

У тексті привітання Коїдзумі висловив сподівання, що на посту президента Ющенко зможе вирішити проблеми й подолати труднощі, які стоять перед Україною.

Коїдзумі зазначив, що Японія має намір й надалі підтримувати просування України по шляху переходу до ринкової економіки й удосконалення демократизації суспільства.

Японія також сподівається на подальший розвиток двосторонніх відносин у цих сферах.

Коїдзумі побажав Ющенку міцного здоров'я й значних успіхів на посту глави держави, повідомляють Українські новини.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: