Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко й Саакашвілі пережили північ на Майдані разом

Субота, 1 січня 2005, 01:53
Віктор Ющенко, під час виступу на Майдані Незалежності в Києві, поздоровив український народ із свободою і незалежністю.

"Ми були 14 років незалежні, але ми не були вільними. Сьогодні ми вільні і незалежні. І з цим я хочу вас поздоровити, мій український народ", - сказав Ющенко.

Він відзначив щедрість громади міста Києва, яка підтримала учасників акції громадської непокори на площі Незалежності, а також подякував всім поколінням і регіонам, які були представлені на площі під час акцій.

Ющенко побажав, щоб у Новому році до кожного будинку прийшло щастя, а кожна українська людина могла пишатися тим, що є українцем.

Президент Грузії Михайло Саакашвілі, виступаючи на Майдані Незалежності в Києві, поздоровив українців з новим президентом і з Новим роком, а також підкреслив значимість подій в Україні для всього миру.

"Ви самі ще остаточно не уявляєте, чим є Майдан для світу. Ми стежили за вами, затамувавши подих, захоплювалися вашою мужністю. На цьому Майдані вирішувалася майбутня доля Європи. На цьому Майдані добро перемогло зло", - сказав
Саакашвілі.

Він сказав, що події в Україні змусили грузинів знову пережити хвилини радості, які вони переживали під час подій у Грузії річної давнини - під час так званої "революції троянд".

За словами Саакашвілі, у дні акцій громадської непокори в Україні він знову відчув себе киянином.

"Я, як президент, як офіційна особа, не міг приїхати. Але я всім серцем, я був на Хрещатику, я був з вами. Кожна волелюбна людина була киянином під час
помаранчевої революції, яка змінила Європу", - сказав він.

На площі також була присутня дружина президента Грузії Сандра Рулофс і народна артистка Грузії й СРСР Нані Брегвадзе, яка у супроводі хору виконала пісню "Тбілісо".

Сандра Рулофс, дружина Ющенка Катерина Чумаченко, Юлія Тимошенко, Олександр Мороз, Олександр Зінченко, Олександр Омельченко також коротко привітали киян з Новим роком.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування