Політики в Україні "миють вікна"?

Четвер, 5 грудня 2002, 10:20
Генеральний секретар Міжнародної федерації журналістів Ейдан Вайт привітав факт проведення у Верховній Раді України дискусії з проблем свободи слова.

Водночас він звернув увагу на небезпеку перетворення слухань на "косметичну процедуру", якщо не буде вжито реальних заходів для покращання умов роботи представників мас-медіа.

В інтерв’ю "Німецькій хвилі" генеральний секретар Міжнародної федерації журналістів зауважив, що завдяки слуханням українські парламентарії отримали можливість продемонструвати світу, що вони хочуть змінити поганий імідж, який склався у світі щодо свободи преси в Україні.

Як зазначив Вайт, члени правління Міжнародної федерації журналістів вважають надзвичайно важливим, аби слухання у Верховній Раді не були лише формальною процедурою, яку Вайт назвав "політичним миттям вікон".

"Для гарантування свободи преси й незалежності журналістів українське керівництво повинно дотримуватися чіткої і недвозначної політики, яка забороняла б політичне втручання в діяльність мас-медіа й роботу журналістів",- сказав голова Міжнародної федерації журналістів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування