ICTV та 1+1 зобов'язали спростувати брехню про Юлію Тимошенко

Субота, 28 грудня 2002, 12:19
Суд зобов'язав телеканали "ICTV" та "1+1" надати за рахунок виборчого блоку "ЗУБР" ефір для спростування неправдивої інформації щодо Юлії Тимошенко.

Як повідомили у прес-службі партії "Батьківщина", 26 грудня 2002 Оболонський районний суд Києва задовольнив позовну заяву лідера партії "Батьківщина" Тимошенко до політичних партій, якими був утворений виборчий блок "ЗУБР", Міжнародної комерційної "ТРК "ICTV" та Товариства з обмеженою відповідальністю "ТРК "Студія 1+1" про захист честі, гідності та ділової репутації.

За даними прес-служби, згідно з рішенням суду, відомості щодо Тимошенко, поширені виборчим блоком "ЗУБР" на телеканалах "Студія 1+1" та "ICTV" визнані такими, що не відповідають дійсності, ганьблять честь, гідність та ділову репутацію Тимошенко.

Згадані недостовірні відомості були поширені виборчим блоком "ЗУБР" під час виборчої кампанії до Верховної Ради України навесні. Поширені відомості були спрямовані проти Тимошенко як одного з лідерів опозиційних сил України та суб`єкта виборчого процесу - виборчого Блоку Юлії Тимошенко.

Суд зобов`язав ТРК "Студія 1+1" та ТРК "ICTV" спростувати недостовірні відомості, які були поширені на вказаних телеканалах, а політичні партії виборчого блоку "ЗУБР" оплатити вартість ефірного часу обсягом, достатнім для спростування в порядку, визначеному судом.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування