Ані Смірнов, ані Піскун не пояснили, чому побили депутата Волинця

Четвер, 26 грудня 2002, 17:29
Київська прокуратура проводить передслідчу перевірку заяв народних депутатів України про побиття депутата Михайла Волинця (фракція Блоку Юлії Тимошенко) співробітниками міліції.

Про це з посиланням на отриману від генерального прокурора України інформацію повідомив у ході парламентського засідання голова Верховної Ради Володимир Литвин.

Генпрокурор Святослав Піскун не приїхав до парламенту, як того вимагали депутати, оскільки знаходиться в Одесі, а міністр внутрішніх справ Юрій Смірнов не зміг приїхати у зв'язку з хворобою, повідомив спікер, посилаючись на отримані з цих відомств дані.

Литвин також проінформував, що Смірнов направив до Верховної Ради лист, в якому повідомив, що за фактом інциденту з Волинцем у МВС проводиться службове розслідування, про результати якого буде повідомлено додатково. Міністр також повідомляє, що звернувся до генпрокурори з пропозицією порушити кримінальну справу з метою встановлення реальних обставин подій і вини у цьому працівників міліції.

У свою чергу генпрокурор обіцяє надати інформацію про результати передслідчої перевірки 27 грудня, повідомив Литвин.

Парламент також ухвалив рішення заслухати у п'ятницю інформацію комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності (голова Володимир Мойсик, фракція "Наша Україна") щодо інциденту з Волинцем.

Раніше у цей же день депутати ухвалили рішення заслухати інформацію генпрокурора і міністра внутрішніх справ про інцидент з депутатом, а також підтримали запит на ім'я генпрокурора про порушення кримінальної справи стосовно керівників силових підрозділів, які брали участь у побитті народного депутата Волинця.

У документі зазначається, що 25 грудня 2002 року відбулося засідання Голосіївського місцевого суду Києва, де розглядалася справа стосовно учасників подій 9 березня 2001 року.

Під час оголошення вироку один з обвинувачених здійснив спробу самоспалення (Олег Бойко). Народні депутати, які були присутні у залі суду, спробували перешкодити цьому. Співробітники "Беркута" застосували фізичну силу, внаслідок чого були завдані серйозні травми Волинцю.

У середу у Голосіївському суді був винесений вирок членам УНА-УНСО - учасникам акції протесту 9 березня 2001 року. Обвинувачені у заворушеннях отримали від двох до п'яти років позбавлення волі.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування