Половина парламенту підтримала політичну цензуру

Четвер, 26 грудня 2002, 13:54
Половина парламенту підтримала політичну цензуру, вважає народний депутат Микола Томенко. Таку думку він висловив за результатами голосування щодо проекту постанови за результатами парламентських слухань зі свободи слова і цензури в Україні, які відбулися 4 грудня.

Постанову, розроблену профільним комітетом Верховної Ради із залученням медіаекспертів, підтримали 223 народних депутати. За словами Томенка, "у парламенті не було депутатів, які б не знали про це голосування. Усі фракції визначили свою позицію щодо нього".

"Голосування щодо постанови за підсумками парламентських слухань щодо свободи слова та цензури в Україні засвідчило, що парламент розділений чітко навпіл на тих, хто підтримує свободу слова в Україні, і тих, хто вважає, що український народ не повинен мати права на свободу слова, або це право має існувати не для всіх", зазначив в інтерв'ю журналістам Томенко.

Голова комітету з питань свободи слова підкреслив, що "фактично, проти свободи слова (а значить – за політичну цензуру, незаконний тиск на журналістів і ЗМІ, неадекватні за розмірами судові позови проти ЗМІ тощо) виступили ті фракції, керівники яких на сьогодні контролюють найвпливовіші ЗМІ в Україні та здійснюють вплив на виконавчу й судову гілки влад в Україні".

Так, жодного голосу на підтримку постанови за наслідками парламентських слухань не дали фракції СДПУ(О), "Регіони", Аграрної партії, "Трудової України", "Народовладдя", 2 голоси дала фракція "Демократичні ініціативи", і лише 1 голос – фракція НДП.

"Також хочу відзначити, що голосуванням проти постанови за наслідками слухань, половина парламенту грубо знехтувала думкою журналістської спільноти", сказав народний депутат.

Томенко нагадав, що на парламентських слуханнях 4 грудня 2002 року, а також до і після них, "провідними журналістами з усієї України наведено численні факти обмежень владою права свободи слова, яка є засадничим принципом демократії".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування