Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковича поважають в Україні більше, ніж Кучму

Понеділок, 23 грудня 2002, 15:59
Лідер блоку і парламентської фракції "Наша Україна" Віктор Ющенко залишається найреальнышим кандидатом у переможці президентських виборів.

Про це свідчать дані всеукраїнського соціологічного опитування, проведеного фірмою "Українське демократичне коло" з 29 листопада по 9 грудня на замовлення Інституту політики.

Відповідно до підсумків опитування, якби президентські вибори выдбулися у найближчу неділю, за Ющенка проголосували б 28,1% опитаних, за лідера КПУ Петра Симоненка - 10,8%, за лідера партії "Батькывщина" і опозиційного блоку (БЮТ) Юлію Тимошенко - 7,1%, за екс-прем'єра Анатолія Кінаха - 5,3%, за голову президентської адміністрації Віктора Медведчука і лідера СПУ Олександра Мороза - по 4,7%, за нового прем'єра Віктора Януковича - 4%, за діючого президента Леоніда Кучму - 3,4%.

Коментуючи на прес-конференції в понеділок ці дані, директор Інституту політики, народний депутат Микола Томенко (фракція "Наша Україна") відзначив, що у прем'єра Януковича "досить висока стартова позиція". На думку Томенка, це обумовлено "попитом суспільства" на прихід у владу людей, успішних у своїй діяльності в регіоні або конкретній галузі.

Разом з тим, із приходом Януковича на прем'єрську посаду "нанесений досить серйозний удар по Віктору Медведчуку", вважає політолог. За його словами, Медведчук, що претендує на президентське крісло, будує схему участі у виборах на протистоянні західних і східних регіонів України, розраховуючи на підтримку на сході країни. "Відомо, що президента вибирає східна Україна, у всякому разі, так було на попередніх двох виборах", - зазначив він.

Однак, на сьогодні "кандидатура номер один" у східній Україні - Янукович, і це "змінює диспозицію для основних політичних гравців, що будуть брати участь у виборчій кампанії", вважає Томенко.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування