Питання зникненням Коломійця вийшло на міжнародний рівень

Середа, 6 листопада 2002, 16:32
Міжнародна організація журналістів занепокоєна тим, що зникнення керівника агентства "Українські Новини" Михайла Коломійця "є відлунням справи Георгія Гонгадзе".

Ейдан Уайт (Aidan White), генеральний секретар Міжнародної організації журналістів, та його організація, стурбовані тим, що
українські посадові особи до цього часу не можуть знайти Михайла Коломійця, засновника та директора "Українських Новин", інформаційного агентства, що спеціалізується на економічних новинах. "Журналіст зник 21 жовтня і з того часу невідомо що з ним", нагадують у своїй заяві журналісти.

Ейдан Уайт солідарний з працівниками "Українських Новин", і вважає, що в Україні "журналісти, які є лідерами у боротьбі за критичні та незалежні матеріали, не повинні безкарно переслідуватися". "Через це влада повинна якнайшвидше встановити місцеперебування Коломійця та заспокоїти його колег та рідних", - йдеться у заяві Міжнародної організації журналістів.

Міжнародна організація журналістів та її британський філіал протягом двох років проводили кампанію, вимагаючи повного розслідування зникнення журналіста Георгія Гонгадзе, опозиційного журналіста. Після зникнення Гонгадзе опозиція організувала найбільші акції протесту на пострадянському просторі, вимагаючи відставки президента Кучми.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування