Україна просить Проді "не зачиняти двері" Євросоюзу і "дати шанс"

Четвер, 28 листопада 2002, 19:41
Олександр Чалий вважає, що Євросоюз не повинен "зачиняти двері" перед Україною. Так він прокоментував журналістам заяву Президента Європейської комісії Романо Проді.

Заява Проді про те, що Україні немає місця в Євросоюзі, схвилювала українських урядовців. Коментуючи її журналістам у Брюсселі Олександр Чалий зазначив: "Якщо неможливо сказати щось добре, то краще взагалі нічого не говорити". "У цьому випадку краще промовчати", - цитує держсекретаря з Європейської інтеграції Associated Press.

Чалий також зазначив, що "кольчужний скандал" не повинні підірвати довготривалі амбіції України інтегруватися до Західної Європи. Тим більше, що після запланованого на 2004 рік вступ до ЄС Польщі, Угорщини та Словаччини, кордони Євросоюзу підійдуть до самої України.

"Не зачиняйте двері, дайте нам шанс довести, що ми здатні провести реформи", - сказав Чалий. Він також зазначив, що першочерговою метою українського уряду є визнання Європейським союзом України, як країни з ринковою економікою, та прагне ввійти до Світової Організації Торгівлі і відкрити торгівлю з ЄС.

Чалий також наголосив, що Україна ще не скоро ввійде до Євросоюзу, і назвав "реальну" дату – 2011 рік, коли вже можна буде серйозно говорити про вступ до ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування