Мельниченко передав колегам компромат на Путіна

Вівторок, 26 листопада 2002, 11:37
Записи Мельниченка буде використано в суді над президентом Росії Володимиром Путіним, вважає колишній підполковник Федеральної служби безпеки Росії Олександр Литвиненко, який минулого року отримав політичний притулок на Заході. Про це він заявив в інтерв'ю українській службі радіо "Свобода".

"Я написав книгу під назвою "Луб’янське злочинне угруповання". Там є розділ "Узбецький слід", де я оприлюднюю оперативні матеріали про те, що російський президент був пов’язаний з людьми, які займаються міжнародним наркобізнесом. Ця інформація є і на записах Мельниченка. Я маю на увазі розмову, де Деркач, колишній керівник Служби безпеки України, доповідає президентові України про те, що він отримав матеріали в Німеччині, які доводять зв’язок Путіна з наркобізнесом. Це дуже серйозні дані, які підтверджують ті оперативні матеріали, які були у мене під час служби в ФСБ", - зазначив Литвиненко.

Олександр Литвиненко розповів, що Мельниченко передав йому оригінал запису цієї розмови в кабінеті президента України і зараз у Сполучених Штатах проводять її експертизу.

"У мене немає жодних сумнівів, що коли буде експертиза, то в будь-якому міжнародному суді її визнають як доказ. Я хочу подякувати Миколі Мельниченкові за те, що він передав нам ці матеріали".

Як зазначає "Свобода", Литвиненко – особлива постать у новітній російській історії. Він стверджує, що російські спецслужби самі підірвали будинки з мирними жителями у 1999-му році, щоб виправдати війну в Чечні. Довгий час Литвиненко працював в органах контррозвідки КДБ Радянського Союзу і згодом перейшов у найпотаємніший підрозділ російських спецслужб, який, за його словами, було створено для позасудових розправ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування