Про кримінальне минуле українського прем'єра знають в Європі

П'ятниця, 22 листопада 2002, 11:14
Британський експерт Стівен Ік вважає, що питання про обрання нового прем'єр-міністра України Віктора Януковича "було практично гарантованим", після того, як "головні опозиційні партії вирішили утриматися від голосування".

Стівен Ік, коментуючи Українській службі ВВС фігуру Януковича зазначив, що в Європі нового прем'єра "найкраще знають за його успіхи в подоланні суперництва між промисловими групами Донецького регіону. Його також звинувачують у переслідуванні журналістів, які спробували зазирнути в його темну біографію".

"Пан Янукович визнає, що відсидів два терміни ув'язнення. Західні країни закликали президента Кучму покращити в Україні справи з дотриманням прав людини і корупцією. Але це занепокоєння не було визначальним фактором у його рішенні запропонувати пана Януковича на посаду прем'єра", - нагадав британський політолог.

На думку Стівена Іка, президент Кучма вважає, що його "новий прем'єр зможе покласти край внутрішнім чварам, які заважають таким потрібним реформам". "Термін президентства Кучми добігає за два роки. Звинуваченого в авторитаризмі, його зараз великою мірою ігнорують на Заході. Він також постав перед практично постійними спробами з боку його внутрішніх опонентів змусити його до відставки", - зазначив Стівен Ік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування