Позиція США та Європи щодо Кучми та України правильна - Мороз

Середа, 13 листопада 2002, 13:55
Лідер соціалістів Олександр Мороз, перебуваючи у Вашингтоні, позитивно відзначив позицію керівництва Сполучених Штатів та лідерів європейських держав щодо того, що вони вдаються до ізоляції президента Кучми, але намагаються підтримувати народ України і не робити його заручником однієї особи, повідомляє Радіо Свобода.

"Це саме те, чого ми добивалися", - заявив Мороз під час публічного виступу в інституті Карнегі, що офіційно запросив лідера українських соціалістів у рамках зустрічей з державними посадовцями та політиками США.

"Україна не повинна бути заручником неправильних дій її керівництва… Хотів би позитивно відзначити дії офіційних кіл Сполучених Штатів і Європейської спільноти, які розмежовують інтереси України й інтереси керівництва України. Я не думаю, що це безпосередня реакція на звернення лідерів опозиції до керівників світових держав, але саме з цього приводу ми і формували свою думку, свою позицію. В цьому відношенні багато чого залежить від позиції США", - заявив Мороз.

Лідер соціалістів також зазначив, що нині в Україні має місце криза системи влади. "Суттю цією кризи є дилема - буде Україна демократичною державою чи кримінальною диктатурою. Від того, очевидно, залежать інтереси багатьох фігурантів міжнародного співтовариства. Причина цієї кризи - недосконала система влади, точніше, узурпація влади адміністрацією президента і самим президентом. Сьогодні ця система стала основним гальмом в усіх напрямках розвитку України", - наголосив Мороз.

Протягом середи та четверга Олександр Мороз проводитиме зустрічі в Державному департаменті США, в сенаті та Палаті представників, в Раді національної безпеки США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування