Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Затримувати Григоришина можна, заарештовувати - ні

П'ятниця, 1 листопада 2002, 10:35
Апеляційний суд Києва в п'ятницю визнав законним затримку бізнесмена Костянтина Григоришина, однак незаконним - рішення Шевченківського місцевого суду про його арешт.

Апеляційний суд скасував рішення Шевченківського місцевого суду від 15 жовтня поточного року, що дав санкцію на обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

У такий спосіб суд частково задовольнив скаргу Григоришина на незаконність його затримки й арешт.

Коментуючи рішення суду в інтерв'ю журналістам, адвокат бізнесмена Микола Зінькевич заявив, що тепер питання про арешт Григоришина на підставі тих самих обвинувачень підніматися не може.

Як повідомлялося раніше, громадянин Росії Григоришин, що є президентом російсько-українського СП "Група "Енергетичний стандарт", був затриманий правоохоронними органами в Києві в ніч з 11 на 12 жовтня. Щодо бізнесмена порушена кримінальна справа за ст. 115 КК (незаконне придбання, збереження і носіння зброї і боєприпасів).

Шевченківський місцевий суд столиці 15 жовтня обрав щодо затриманого запобіжний захід - утримання під вартою. Григоришин був відпущений під підписку про невиїзд 20 жовтня у зв'язку зі хворобою матері, якій потрібна його допомога. На прес-конференції після звільнення бізнесмен, зокрема, заявив, що зброя і наркотики йому були підкинуті після затримки.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування