Прийшов час двох опозицій?

Понеділок, 7 жовтня 2002, 16:30
На думку одного з лідерів БЮТ, народного депутата Анатолія Матвієнка, "поквапливі силові дії Банкової" можуть призвести до оформлення двох опозицій і Україні – правоцентристської та лівоцентристської, передає прес-служба УРП "Собор".

Народний депутат вважає, що "важливим наслідком" останніх дій адміністрації президента є те, що "Наша Україна" "закріпилася нарешті саме в опозиційній ніші". "І це створює нову конфігурацію опозиції порівняно з тим образом "непримиренної трійки", який уже встигли розтиражувати", вважає Матвієнко.

"Поява в середовищі опозиції "Нашої України" робить, нарешті, можливим реалізацію сценарію", вважає народний депутат, згідно з яким "цілком природно" можна оформити "правоцентристську опозицію і лівоцентристську опозицію в складі тих політичних сил, яких єднає бачення саме такої стратегії подальшого розвитку України".

За словами Матвієнка, "між цими двома коаліціями може бути укладено угоду про спільні дії в ім’я того, в чому сьогодні зацікавлені всі – йдеться насамперед про відставку нинішнього корумпованого режиму, який уже неможливо виправити, про здійснення демократичної реформи системи влади, про проведення вільних і чесних виборів".

Лідер УРП "Собор" закликає не намагатися сьогодні формувати єдину опозиційну "четвірку" з єдиним лідером. "Перспектива лідера-Ющенка може відлякати від участі в протестних акціях багатьох "лівих". Те ж саме стосується щодо "правих" і лідера-Мороза", говорить Матвієнко.

"Тому найлогічніше діяти двома узгодженими силами в ім’я досягнення тих цілей, які є спільними для всіх", наголошує народний депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування