Азаров запитає в Ахметова, Пінчука та Медведчука про їхні мільйони

Вівторок, 29 жовтня 2002, 15:54
Глава Державної податкової адміністрації України Микола Азаров повідомляє, що "на підході" в його відомства - "кілька нових великих резонансних справ".

На прес-конференції у вівторок у Києві він ще раз нагадав зроблену напередодні заяву, що ДПАУ наполегливо запрошує сплатити податки 2-х великих платників. Він знову не став називати їхні прізвища, відзначивши, що усе ще сподівається на їхню добру волю.

Азаров повідомив, що всього в Україні 170 осіб мають прибутки понад 1 мільйон гривень.

Глава ДПАУ підкреслив, що у своїй діяльності його відомство виходить не з "карального фіскального підходу", а націлене на "створення добрих партнерських відносин із платниками податків".

Азаров заявив про необхідність прийняття "стабільного прозорого Податкового кодексу".

Відповідаючи на питання про конфлікт Львівської обласної податкової адміністрації з великими підприємцями, що входять до блоку "Наша Україна", Азаров підкреслив, що повинна бути забезпечена об'єктивна оцінка позиції всіх сторін конфлікту. Він повідомив, що матеріали по цій справі зараз перебувають на розгляді двох управлінь, одне з яких, за його словами, - по боротьбі з корупцією. Він запевнив, що, як тільки ці управління зроблять доповідь за підсумками розгляду, буде прийнято рішення відповідно до "абсолютно нормальної, демократичної процедури".

На питання про публікацію на минулому тижні в польському щотижневику Wprost, у якому серед 25-ти найбагатших людей Центральної і Східної Європи називаються керівник донецького футбольного клубу "Шахтар" Рінат Ахметов, народний депутат Віктор Пінчук і глава адміністрації президента України Віктор Медведчук, Азаров відповів, що відповідним управлінням його відомства буде направлений запит "із проханням прокоментувати це повідомлення".

При цьому, за його словами, ця інформація, як і дані про інших платників податків, розголошуватися не буде. "Але для себе ми такий запит направимо", - сказав він.

Відповідаючи на питання про справу російського бізнесмена Костянтина Григоришина, Азаров відзначив, що не буде коментувати дії правоохоронних органів, а встановлення істини - справа суду. Відзначивши, що цього бізнесмена не слід "малювати в рожевому світлі", Азаров, у той же час, сказав, що, "як громадянин, не хотів би опинитися з пістолетом у задній кишені штанів".

Заговоривши про плівки Мельниченка, Азаров заявив, що, "які б експертизи не проводилися", він "ніколи не робив протизаконних речей". Про запис, на якому ідеться про бізнесмена Ігоря Бакая, глава ДПАУ заявив: "Нехай хоч 150 експертиз доведуть, що це – мій голос, я цього не робив, цього не могло бути". Документи по справі Бакая, за його словами, "як розглядалися, так і розглядаються".

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

МЕДВЕДЧУК У ДВА РАЗИ БІДНІШИЙ ЗА АХМЕТОВА

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування