Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Лесі Гонгадзе забирають адвоката?

П'ятниця, 25 жовтня 2002, 17:33
Адвокат Андрій Федур заявляє, що він може бути відсторонений від участі у справі Гонгадзе як представник Лесі Гонгадзе.

Як повідомив Федур в інтерв'ю "Українській правді", днями проти нього було висунуто звинувачення по частині 2 статті 358 Кримінального кодексу "підробка чи використання підроблених документів". Цей пункт передбачає покарання, пов'язані з позбавленням волі. Зараз адвокат перебуває на підписці про невиїзд.

За словами Федура, прокуратура Києва, яка порушила справу проти нього, відмовила йому в дозволі на виїзд за кордон у справі Гонгадзе. "У постанові ідеться, що мені відмовлено у задоволенні клопотання, бо за законом я можу бути відстороненим від ведення справи. Прокуратура Києва також зазначила, що направила відповідне повідомлення до Генеральної прокуратури", - розповів про зміст рішення київської прокуратури Федур.

Він також сказав, що прокуратура заборонила йому виїхати до Дніпропетровська на 40 днів від смерті Миколи Агафонова, якого захищав Федур.

Адвокат зазначив, що поки не отримував з Генпрокуратури повідомлення про відсторонення від справи Гонгадзе. В той же час, на його думку, кримінальну справи проти нього порушили як раз для того, щоб усунути від справи Гонгадзе.

На підтвердження своїх слів він сказав, що у постанові по порушення справи "не вказано жодного документа, який би я підробив".

Також, за словами Федура, справа проти нього була порушена 19 вересня: "Однак прокуратура не повідомила про це, хоча у ті дні я щодня бував у прокуратурі Києва, у тому ж слідчому відділі знайомився зі справою проти Замковенка". "Вони відреагували тільки коли я повідомив про подання позову проти Піскуна та домовився представляти інтереси Мельниченка", - сказав Федур, який через кілька днів був затриманий міліцією.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування