Піскун просить Росію і Німеччину сказати правду про плівки Мельниченка

Вівторок, 22 жовтня 2002, 13:07
Генеральна прокуратура України пропонує США провести третю незалежну експертизу плівок колишнього майора Держохорони Миколи Мельниченка за участю фахівців з Німеччини і Росії.

Про це заявив генпрокурор України Святослав Піскун у вівторок на прес-конференції в Києві. Днями він повернувся з робочої поїздки до США. "Тим самим, - сказав Піскун, - буде виключена ситуація, коли українська сторона заявляє про фальсифікацію плівок Мельниченка, а США - про їхню автентичність".

За словами генпрокурора, у США він "не одержав негативної відповіді на цю пропозицію про проведення ще однієї експертизи", повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми звернулися до США письмово і з проханням або надати оригінали записів Мельниченка, або завірені нотаріусом копії", - сказав генпрокурор, пояснивши, що немає різниці між оригіналом цифрового запису і її копією.

Цю вимогу Генпрокуратури Піскун пояснив необхідністю того, щоб "завтра не виникли деякі інші деталі в цих записах, щоб не з'явилися нові фрагменти, у яких згадуються, наприклад, не "Кольчуги", а яка-небудь "риба". "Це потрібно для перевірки за кримінальною справою".

Відповідь від США на цей запит буде отримана за "день-два", висловив сподівання генпрокурор.

Як передає кореспондент УП, за словами Піскуна, в Америці він мав зустрічі з конгресменами та юристами, яких, за його словами, "вдалося переконати", що Україна не продавала "Кольчуги". Він повідомив, що розповів американцям про те, що Генпрокуратура "вичерпала всі дозволені законом можливості" при перевірці цієї гіпотетичної операції, і встановила, що її не було.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування