Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція поспішає забрати з Конституції повноваження Кучми

Понеділок, 21 жовтня 2002, 12:48
Лідери фракцій Компартії і Соцпартії наполягають на розгляді протягом поточного сесійного тижня законопроекту про внесення змін до Конституції країни.

У понеділок на погоджувальній раді в керівництві парламенту лідер фракції СПУ Олександр Мороз нагадав, що Конституційний суд визнав конституційним законопроект про внесення змін до Конституції.

Мороз наголосив, що цей документ "повністю відповідає суті політичної реформи", про яку висловлювався президент і політичні сили парламенту.

Виходячи з того, що даний законопроект внесений до переліку запланованих до розгляду на першій сесії парламенту, відзначив Мороз, було б доцільно обговорити це питання, для чого провести погоджувальну раду і потім - провести в парламенті відкритий розгляд законопроекту.

Мороз вважає, що законопроект треба розглянути вже на цьому пленарному тижні, оскільки наступні 3 сесійні тижні депутати працюватимуть в комітетах, фракціях і округах. Після цього, зі слів лідера соціалістів, необхідно буде розглядати проект бюджету у другому читанні.

Позицію Мороза підтримав і лідер фракції Компартії Петро Симоненко, який повідомив про те, що відповідний проект постанови вже підготовлений і сьогодні ж буде поданий до секретаріату Верховної Ради.

У свою чергу, спікер парламенту Володимир Литвин повідомив, що до порядку денного на цей сесійний тиждень внесено 100 питань, які охоплюють 119 законопроектів. Серед них 7 законопроектів, визначених президентом як невідкладні і 13 законопроектів, які просить невідкладно розглянути уряд.

Зі слів Литвина, для голосування у четвер вже винесені 70 питань, не враховуючи тих, які будуть розглянуті у вівторок і в середу, в тому числі 5 невідкладних і 3 - такі, що стосуються податкової системи.

Крім того, в четвер на голосування знову буде винесений законопроект про запобігання і протидію легалізації (відмиванню) коштів, отриманих злочинним шляхом.

Вівторок, сказав Литвин, буде присвячений розгляду питання про основи внутрішньої і зовнішньої політики України; в середу в парламенті пройдуть слухання з питання про взаємовідносини України з НАТО, а на п'ятницю заплановано заслухати звіт Фонду держмайна.

Спікер назвав порядок денний на тиждень "дуже напруженим" і попросив лідерів фракцій і груп підтримати законопроекти, які стосуються податку на металобрухт; законопроект про внесення змін до бюджету-2002, який просить підтримати також і уряд.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування