Медведчук зізнається у корупції

Середа, 16 жовтня 2002, 11:37
Голова Державної податкової адміністрації у Львівській області Сергій Медведчук вважає, що автори звинувачень на його адресу ставлять перед собою за мету його політичне знищення.

В інтерв'ю УНІАН Медведчук зазначив, що він є політичною особою, оскільки окрім того, що він очолює львівську ДПА, він також є депутатом обласної ради.

Медведчук виключає, що кінцевою мішенню звинувачень на його адресу є його брат, голова адміністрації президента Віктор Медведчук. За словами Медведчука, мішенню є саме він і податкова служба Львівської області, "тому що ми своєю роботою заважаємо їм порушувати закон. Кожен другий, хто порушує податкове законодавство, за всяку ціну хотів потрапити до блоку "Наша Україна".

Медведчук повідомив, що в поле зору податкової міліції потрапили комерційні структури підконтрольні депутатам "Нашої України" - Василю Червонію, Петру Олійнику, Петру Димінському. "Післязавтра на прес-конференції ми розкажемо про них, і про інших. І про Віктора Андрійовича (Ющенка) теж розкажемо", - сказав Медведчук.

Подібні заяви і звинувачення, які тривають ще з минулорічної передвиборчої кампанії і мають систематичний характер, за словами Медведчука, заважають виконувати йому свої службові обов'язки і роботі львівської ДПА загалом.

"Усе почалося в листопаді минулого року із заяв депутата Ярослава Кендзьора про "зрощення" обласної податкової з львівською обласною організацією СДПУ(О). Суд неодноразово доводив, що звинувачення Кендзьора у зловживаннях є невиправданими", - сказав Медведчук.

Щодо звинувачень "Нашої України" у тому, що Медведчук користується приватними літаками та дорогими автомобілями він сказав: "Так, у мене є службовий автомобіль "Мерседес", і я цього не приховую. А щодо літака, то дійсно були випадки, коли я користувався літаком, який є у власності акціонерного товариства "Динамо-Київ". Цей літак мені надавався на моє особисте прохання моїм братом Віктором Медведчуком, який, як відомо, має відношення до цього АТ".

У вівторок фракція "Наша Україна" виступила з вимогою негайної відставки голови Державної податкової адміністрації у Львівській області Сергія Медведчука. У заяві, зокрема, наводилися приклади порушень Львівської ДПА щодо стягнення податків; зазначалося, що "Медведчук, маючи невелику зарплату, користується приватними літаками та дорогими машинами" тощо.

PS Від УП. Дивно, але пан Медведчук, який очолює обласну ДПА, не знає, що використання літака комерційної установи, якою є "Динамо", є фактом корупції, за що у нормальних державах чиновники позбавляються своїх посад.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування