У Варшаві Медведчук розповів про "конкретний" діалог між владою та опозицією

Вівторок, 15 жовтня 2002, 19:36
Українська влада має бажання і готова до переговорів з усією опозицією, якщо опозиція зі свого боку висловить бажання до конструктивного діалогу.

Про це повідомив сьогодні у Варшаві в інтерв`ю журналістам перед початком міжнародної конференції "Україна в Європі" глава адміністрації президента України Віктор Медведчук.

За його словами, для такого діалогу потрібне бажання двох сторін, але на пропозицію президента України Леоніда Кучми щодо проведення реформи політичної системи в Україні опозиція відповіла акціями протесту, тобто поставила ультиматум щодо відставки глави держави.

За словами глави АП, потрібно бажання опозиції до конструктивного діалогу, і як тільки відповідні пропозиції виникнуть, вони обов`язково будуть розглянуті. До діалогу влада готова, на чому неодноразово наголошував президент Леонід Кучма.

Як зазначив Медведчук, звернення президента до українського народу (від 24 серпня) щодо політичної реформи в Україні є першим кроком до конкретного діалогу про удосконалення влади в Україні.

Медведчук наголосив, що всі політичні сили повинні піти шляхом удосконалення системи влади, що і стане "конкретним діалогом в інтересах держави, громадян". "Ми готові у будь-який час до будь-яких переговорів, у тому числі до діалогу, якщо на це буде здатна і згодна протилежна сторона", - сказав він. Для проведення такого діалогу, за його словами, є "місце в Україні".

Щодо міжнародної конференції, яка почалася сьогодні у Варшаві, Медведчук висловив переконання, що вона продемонструє налаштованість України до європейського вибору.

Він відзначив, що у вівторок зустрічався з президентом Польщі Олександром Кваснєвським, у ході якої обговорив, зокрема, і внутрішню ситуацію в Україні, розклад політичних сил у зв`язку із акціями протесту.

На його думку, нинішня зустріч у Польщі є ще одним кроком до підтвердження європейського вибору України.

Зі свого боку, підкреслив Медведчук, президент Польщі зазначив, що переговори, діалог є кращим шляхом до розвитку суспільства і розвитку демократії в суспільстві, і розуміння цього є в Україні.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування