ВНОЧІ ДО УКРАЇНИ ЗАВЕЗЛИ НЕОПІЗНАНІ "КОЛЬЧУГИ"

П'ятниця, 11 жовтня 2002, 12:10
Лідери опозиції стверджують, що в ніч з четверга на п'ятницю з території Білорусі в Україну був увезений комплекс "Кольчуга" для того, щоб продемонструвати експертам США наявність всіх вироблених в Україні радарних комплексів.

Як повідомила на прес-конференції "трійки" у п'ятницю Юлія Тимошенко, "Кольчуга" була ввезена на територію військової частини у Чернігівській області, і цієї ночі її почали перефарбовувати. За її словами, радарний комплекс перетнув кордон України та Білорусі на пропускному пункті "Новые Ярыловичи - Славутич", він завезений у трьох вагонах.

Як повідомила лідер БЮТ, цю інформацію вона отримала з 6 джерел, у тому числі від митників та працівників військової частини.

Відповідаючи на питання, щодо її упевненості, що завезені були саме комплекси "Кольчуга", Тимошенко сказала: "Люди, які їх фарбували, знали що фарбували".

Тимошенко не стала вдаватися у подальші подробиці щодо цієї інформації. Водночас вона повідомила, що радарний комплекс був завезений для того, щоб засвідчити перед американо-британськими експертами наявність усіх "Кольчуг", які були виговлені, але не продані Україною.

Тимошенко також повідомила, що у рамках Народного трибуналу, якій відбудеться у суботу, 12 жовтня, вони пред'являть обвинувачення Кучмі також і за цим епізодом.

Експерти США і Великобританії 13 жовтня прибудуть до України для розслідування можливого продажу в Ірак радарного комплексу "Кольчуга".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування