Тимошенко не арештують до початку акцій протесту

Понеділок, 9 вересня 2002, 14:51
Верховна Рада не розглядатиме на цьому тижні подання Генеральної прокуратури про притягнення до кримінальної відповідальності та арешту народного депутата Юлії Тимошенко. Про це повідомив на прес-конференції перший віце-спікер Геннадій Васильєв.

Таке рішення, сказав Васильєв, було прийнято у понеділок на погоджувальній раді. За його словами, подання не розглядатиметься, тому що ще немає висновків регламентного комітету, а генпрокурор перебуває у відрядженні.

Коментуючи колізію у зв'язку з тим, що арешт громадянина може санкціонувати тільки суд, а не Верховна Рада, Васильєв повідомив, що у поданні Генпрокуратури "порушень немає". Говорячи свою позицію щодо голосування про притягнення Тимошенко до кримінальної відповідальності, Васильєв сказав, що не підходитиме "легковажно до цього питання".

"Генеральна прокуратура повинна донести до Верховної Ради, що вчинила Тимошенко, які її дії злочинні, і чому обрано рішення про взяття під варту", - прокоментував він.

Тим часом Олександр Турчинов повідомив журналістам, що питання процедури розгляду подання Генпрокуратури на лідера БЮТ комітет Верховної Ради з питань регламенту розгляне у вівторок о 14 годині.

Він зазначив, що генеральний прокурор Святослав Піскун не братиме участі у засіданні комітету, оскільки вранці він сказав, що захворів, а пізніше його заступник повідомив про те, що він від`їжджає у відрядження.

Крім того, Турчинов повідомив, що напередодні відбулося засідання робочої групи, на якому був присутній перший заступник генпрокурора Віктор Шокін. Як повідомлялося, Регламентний комітет створив робочу групу з попереднього розгляду подання Генпрокуратури України про надання згоди на притягнення народного депутата Юлії Тимошенко до кримінальної відповідальності та її арешт.

Турчинов наголосив, що на засіданні робочої групи було з`ясовано, що у поданні немає жодних підстав для притягнення Тимошенко до кримінальної відповідальності і подання має виключно політичний підтекст, повідомляє UNIAN.

Українська правда

Читайте також:

Зброя Піскуна проти Тимошенко

Хто розсекретив компромат на Тимошенко?

Кучма та Піскун серйозно взялися за Тимошенко

Тимошенко взяла в адвокати Феміду

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування