Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко попереджає про диктатуру, Безсмертний обіцяє руйнування

Субота, 14 вересня 2002, 14:34
Лідер політичного блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко вважає, що на сьогодні в Україні можливі три сценарії розвитку подій, один з яких може закінчитися диктатурою. Про це він заявив, виступаючи на засіданні тематичної секції з політичних питань у межах Форуму демократичних сил.

Перший сценарій, за який він і виступає, полягає в тому, щоб "сісти за стіл переговорів" із владою та вийти на формування демократичної парламентської більшості.

Другий варіант можливий у випадку, якщо влада залишиться "сліпою та глухою". При цьому буде сформована адміністративна більшість у Верховній Раді. У цій ситуації, вважає Ющенко, "відповіді даватиме "вулиця", і це може призвести до дострокових парламентських виборів.

Третій варіант за Ющенком - створення в країні "режиму, що відбирає можливості у всіх".

Лідер "Нашої України" також відзначив, що сьогодні в країні існує найглибша криза влади за 11 років її незалежності. Він вчергове закликав до діалогу.

Втім, соратники Ющенка не поділяють його надії.

"Я знаю цю владу зсередини і не вірю, що її суб’єктивістські параметри дозволять цій владі сісти за стіл переговорів. Щоб змусити владу це зробити опозиція має вдатися до найактивніших протестних дій", - зазначив у своєму виступі політичний координатор блоку "Наша Україна" Роман Безсмертний.

На думку Безсмертного, "форум має поставити вимогу владі – сісти за стіл переговорів, а у разі, якщо цього не станеться, народ таку владу змете".

УП

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, у роботі форуму "За демократичний розвиток України", ініційованому блоком "Наша Україна", беруть участь 1235 делегатів.

Зокрема, в роботі тематичної секції з політичних питань беруть участь 467 чоловік, секції з економічних питань - 319 делегатів, соціальних питань - 183, секції "Інформаційна політика" - 103, "Суспільний контроль" - 110.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування