Тільки 152 депутата хочуть відставки Кучми

Четвер, 12 вересня 2002, 12:26
Верховна Рада України у четвер не підтримала проект постанови про початок процедури відсторонення Леоніда Кучми з посади президента у порядку імпічменту і створення спеціальної тимчасової слідчої комісії з цього питання.

За це рішення проголосували 152 депутата, проти - 35 з 405, з тих, хто зареєструвався в залі.

Депутати також не внесли до порядку денного другої сесії проект постанови про інформацію Генеральної прокуратури стосовно розслідування обвинувачень голови податкової адміністрації Миколи Азарова у зловживанні службовим становищем, тиску на суб'єктів виборчого процесу 2002 року, приховуванні брудних фінансових махінацій деяких високих посадових осіб і виконанні протизаконних замовлень, зазначених в інформації, наданій екс-майором держохорони Миколою Мельниченком. За це рішення проголосували 157, проти - 11 з 413 депутатів.

До порядку денного другої сесії також не включений проект постанови про інформацію Генпрокуратури стосовно розслідування обвинувачень президента України Кучми у причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, незаконної торгівлі зброєю, тиску на судову владу, зловживанні службовим становищем і привласненні, розтраті державних валютних засобів в особливо великих розмірах. За проект проголосували 151 з 412 депутатів.

Також Верховна Рада України затвердила порядок денний другої сесії парламенту.

У неї, зокрема, внесені законопроекти про президента України, про поновлення історичної справедливості в боротьбі за волю і незалежність України, про внесення змін у закон про жертви нацистських переслідувань, про реабілітацію жертв політичних репресій.

У ході другої сесії Верховна Рада планує розглянути законопроект про держбюджет України на 2003 рік, Цивільний кодекс, а також закон про введення Цивільного кодексу з пропозиціями президента. Крім того, із пропозиціями президента буде розглянутий Господарський кодекс, закон про Кабінет міністрів, закон про виконання рішень Європейського суду, закон про тимчасові слідчі спеціальні комісії.

Депутати також планують розглянути ряд законопроектів про вибори народних депутатів, більшість яких стосується введення пропорційної системи виборів. На порядку денному також ряд економічних і соціальних законів.

До порядку денного включений і проект постанови про призначення стипендій Верховної Ради для дітей-сиріт і студентів танкового інституту.
За це рішення проголосували 259 депутатів, проти - 57 з 425, що прийняли участь у голосуванні.

У той же час, депутати не підтримали рішення про внесення до порядку денного постанови про створення конституційної комісії для проведення політичної реформи.

Не внесений до порядку денного також проект постанови про надання ефіру на телебаченні лідерам опозиції і проект постанови про перенесення сесійного засідання на 17 вересня.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування