Тимошенко вимагає від депутатів правосуддя

Вівторок, 10 вересня 2002, 17:50
Лідер Блоку Юлія Тимошенко наполягає на розгляді подання Генеральної прокуратури про притягнення її до відповідальності й арешт у сесійній залі.

Про це Тимошенко повідомила в інтерв'ю журналістам у вівторок у ході засідання регламентного комітету, на якому розглядається це питання.

Депутат підкреслила, що на засіданні комітету обговорюються два проекти рішення. У першому зазначається, що всі позиції в поданні Генпрокуратури порушують Конституцію і закони України. У ньому пропонується повернути без розгляду цей документ до прокуратури. За словами Тимошенко, цю пропозицію вніс представник групи "Народовладдя".

У другому проекті рішення йдеться, що подання Генпрокуратури складене з порушенням законів і Конституції, однак пропонується передати його на розгляд у сесійний зал.

Тимошенко підкреслила, що вона і всі члени її фракції наполягають на публічному розгляді цього подання, у той же час, комітет висловлюється проти цього.

Лідер БЮТ підкреслила, що її влаштовує будь-яке рішення Верховної Ради. "Лише б мене не тримали на гачку", - сказала Тимошенко. Вона також зазначила, що відповідно до прийнятого рішення буде визначати свої подальші дії.

Коментуючи на прохання журналістів інформацію про те, що прокуратура порушила кримінальну справу за фактом організації акції протесту опозиції у Черкасах, депутат заявила, що адміністрація президента, Генпрокуратура і президент "крім порушення кримінальних справ ніяких слів не знають".

Як повідомлялося, Генпрокуратура внесла до парламенту подання, в якому просить дати згоду на притягнення Тимошенко до кримінальної відповідальності й арешт.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування