Марчук назвав ще одну головну причину трагедії у Львові

Вівторок, 6 серпня 2002, 20:46
Природа і причини катастрофи літака на авіашоу у Львові відомі. Пілоти порушили пілотне завдання, заявляє глава державної комісії з розслідування причин львівської трагедії, секретар Ради національної безпеки і оборони України Євген Марчук.

"Однозначно встановлено, що пілоти відступили від графіка, вийшли за межі зони, порушили польотне завдання, але чому вони це зробили - виникає дуже багато питань, які не менш важливі, ніж безпосередньо дії пілотів", - сказав Марчук в інтерв'ю українському телеканалу "Інтер".

У числі питань, в яких слід розібратися, глава комісії назвав питання підготовки, організації польотів, доведення точних військових завдань. "Там виявлено немало проблем, які ми повинні з'ясувати", - сказав він.

Держкомісія продовжить роботу на всіх рівнях, сказав її керівник, "від пілотів до командирів, від командирів - до командування ВПС, від командування ВПС - до генштабу, потім - до Міністерства оборони, а далі - до місцевої влади".

Комісія буде розбиратися в тому, "чому не відбулася додаткова координація", сказав Марчук, зазначивши, що один пілот був з Феодосії, другий - з Вінниці, керівник польотів - з Миргорода, літак - з Озерного (в цих населених пунктах базуються підрозділи ВПС України ).

"Серйозних, координуючих, тренувальних заходів по координації такої розрізненої команди не було зроблено", - заявив він.

За словами Марчука, комісії ще належить здійснити довгу роботу у Львові, в Вінниці, Озерному, Феодосії та Києві. У середу комісія буде працювати в Вінниці.

Внаслідок падіння літака на глядачів на авіашоу у Львові 27 липня загинуло 85 чоловік, ідентифіковані тіла 76, в тому числі - 27 дітей. Усього, разом із загиблими, МінНС називає цифру 236 постраждалих. Кількість загиблих може коригуватися, оскільки утруднене впізнання фрагментів тіл, що залишилися.

Інтерфакс-Україна
Читайте також:

Марчук пояснює, що призвело до трагедії у Львові

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування