Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луганський суд вирішив не захищати Федура від податківців

П'ятниця, 30 серпня 2002, 17:43
Апеляційний суд Луганська, де розглядається апеляція колишнього віце-президента банку "Слов'янський" Бориса Фельдмана, не став розглядати клопотання про надання охорони його адвокату Андрієві Федуру.

Головуюча суддя Світлана Запорожченко мотивувала це тим, що колегія апеляційного суду не уповноважена вирішувати питання про захист учасників процесу, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" сам Федур.

За його словами, засідання суду в п'ятницю фактично не відбулося, оскільки всі адвокатські матеріали у справі Фельдмана знаходяться в його машині, "яку арештувала податкова". Суд ухвалив рішення у зв'язку з цим перенести розгляд справи на вівторок, 3 вересня. Затриманий джип, повідомив адвокат, в цей час знаходиться на стоянці в Луганську, його охороняють, а двері опечатані. Федур не може забрати з машини необхідні йому матеріали.

Також, за його словами, у адвоката досі немає ясності відносно подій минулих днів, коли співробітники правоохоронних органів намагалися його затримати. Федур звернувся із заявою в прокуратуру про те, що йому намагаються перешкодити працювати на захист Фельдмана, однак поки ніякої реакції у відповідь не надходило.

Адвокат нагадав, що в середу увечері його автомобіль був блокований співробітниками ДАІ й податкової адміністрації, які пред'явили документ про арешт машини.

Коментуючи на прохання агентства заяву прес-служби ДПАУ про те, що співробітники ДАІ затримали в Луганську не адвоката, а автомобіль Jeep Grand Cherokee, власником якого є підозрюваний в здійсненні "тяжкого карного злочину", Федур заявив, що "не бачить в цьому проблеми". "Коли я купив цей автомобіль, у мене виникла проблема з його реєстрацією у Києві, оскільки я не прописаний у столиці", - розказав він.

Федур повідомив, що у свій час звернувся до товариша з проханням знайти людину, на яку можна зареєструвати машину. Той порадив адвокату свого водія, і вся технічна документація була зареєстрована на нього, а адвокат, за його словами, їздив на машині, користуючись довіреністю. "Спецслужби про це чудово давно знали", - сказав він.

Він зазначив, що знав про арешт людини, на яку зареєстрований джип, однак той ще не засуджений, і справа відносно нього тільки розслідується. Адвокат упевнений, що йому можуть повернути автомобіль з формулюванням "для збереження", оскільки він його не збирається продавати.

Читайте також:

Податківцям потрібен був не Федур, а його джип

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування