Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма просто поцупив старі ідеї Медведчука

П'ятниця, 30 серпня 2002, 12:14
Соціал-демократична партія України (об'єднана) заявляє, що підтримує ініціативи президента Кучми "у напрямку побудови цілісної та збалансованої політичної системи країни на європейський кшталт". Таке рішення прийнято на засіданні секретаріату СДПУ(О) 27 серпня 2002 року.

"Ще в Декларації принципів, прийнятій Установчим з'їздом партії у травні 1990 року, соціал-демократи проголосили: "соцiал-демократи є принциповими прихильниками громадянської згоди i соцiального партнерства, мирних i конституцiйних шляхiв вирiшення проблем, що виникають перед суспільством". СДПУ(о) також постійно підтримувала пропорційну систему виборів", - зазначається в заяві.

Як наголошує СДПУ(О), ще в програмі партії, прийнятій в 2000 році, зазначалося: "Із зміцненням демократичних основ державної влади […] має бути досягнутий баланс виконавчої та законодавчої гілок влади. За цих умов уряд, очолюваний прем'єр-міністром, має формуватися парламентською більшістю, яка поділить з урядом відповідальність за результати здійснюваної політики".

Як ідеться у заяві за підписом Медведчука, саме СДПУ(О) після створення парламентської більшості у 2000 році запропонувала ідею створення коаліційного уряду.

"Ми готові вже сьогодні взяти участь у розробці відповідних законодавчих актів для реалізації проекту політичної реформи", - зазначається у документі.

СДПУ(О) також "рішуче підтримало" позицію президента із соціальних проблем. "Ми пропонуємо фракціям Верховної Ради провести переговорний процес щодо підписання спеціальної Соціальної Угоди з цих питань", - говорять есдеки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування