Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Львові правосуддя може продемонструвати дію указу про відкритість влади

Вівторок, 13 серпня 2002, 11:16
Нещодавній конфлікт між міською владою Львова і представниками преси може мати юридичні наслідки. Журналіст однієї з газет готується подати позов на львівського мера, обвинувачуючи його в порушенні законів про пресу та інформацію.

Приводом для подання судового позову журналістом львівської газети "Експрес" Богданом Куфриком на міського голову Любомира Буняка став безпрецедентний випадок, коли мер Львова на одній із прес-конференцій попросив журналіста залишити залу. Мовляв, його, як і кореспондентів ще одного провідного видання, ніхто не запрошував.

Самі журналісти вважають, що до такого кроку мер вдався після серії критичних публікацій на його адресу щодо трагедії, яка сталася на летовищі "Скнилів".

За підтримкою львівський журналіст звернувся до правозахисників, у тому числі до міжнародної організації "Репортери без кордонів". Богдан Куфрик вимагає від міського голови публічного вибачення та моральної компенсації на загальну суму близько тисячі гривень. Керівники львівських видань уже оприлюднили заяву, де йдеться про те, що мер не лише порушив закони України про пресу, інформацію та державну службу, але й позбавив міську громаду інформації про роботу міської ради.

Зараз влада відмовляється давати будь-які коментарі з цього приводу.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: