МЕР КИЄВА ПІДТВЕРДЖУЄ: ЗА НЬОГО ВЗЯЛАСЯ ГЕНПРОКУРАТУРА

Субота, 10 серпня 2002, 16:17
Мер Києва Олександр Омельченко підтверджує, що порушено кримінальну справу у зв'язку з перевищенням повноважень з боку керівників адміністрації Київської міської ради. Про це він розповів в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

"7 серпня по урядовому телефону заступник генерального прокурора, прокурор міста Києва Василь Степанович Присяжнюк коротко повідомив мені, що Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу у зв'язку з перевищенням повноважень та зловживаннями з боку керівників адміністрації Київської міської ради". За словами Омельченка, відповідне розпорядження Присяжнюк підписав в той же день, 7 серпня.

Як повідомив київський голова, справу відкрито не проти конкретної особи, а саме "за фактом перевищення повноважень і зловживань". Омельченко розказав, що "не уточнював, про які факти йшлося, оскільки отримав підписані рішення про прокурорський арешт або припинення декількох рішень Київської міської ради".

За словами мера Києва, усього прокуратура опротестувала п'ять рішень міськради. Перший арешт був накладений на рішення Київради від 1998 року про створення екологічного фонду. "Другий - на рішення сесії також минулого скликання про об'єднання об'єктів міста Києва. Тобто комунальних об'єктів "Київенерго", сміттєспалювального заводу, "Теплокомуненерго", "Академенерго" і "Київгазу". Це рішення також вже виконане", говорить Омельченко.

"Третє, нині заарештоване рішення, було прийнято в поточному році й стосується воно створення управління земельних ресурсів. Київрада пішла на цей крок відповідно до Земельного кодексу і Закону про місцеве самоврядування", розказав київський мер. Ще одне припинене рішення - про створення підрозділу нового управління Фонду майна міста Києва. Омельченко вважає, що це також було "правом сесії Київради".

"Остання претензія стосувалася затвердження нових "червоних ліній". Є таке поняття в архітекторів та землевпорядників, що розробляють кадастр. Ці лінії проходять по кордонах міста, або кордонами районів, або кордонами центральних вулиць. За них - нікому. До них - стільки-то кілометрів охоронної зони", повідомив київський міський голова.

За словами Омельченко, "на всі п'ять протестів прокурора, з яких чотири в пожежному порядку були підписані 30 липня, київська влада офіційно відправила обгрунтовані та своєчасні відповіді". Одна з претензій прокуратури - щодо управління земельними ресурсами - після того як було отримано обгрунтування Київради, прокурор міста направив його у Шевченківський суд, повідомив мер.

Читайте також:

ПРОТИ МЕРА ОМЕЛЬЧЕНКА ПОРУШЕНО КРИМІНАЛЬНУ СПРАВУ?

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування