Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Робертсон не проти бачити Україну в НАТО

Вівторок, 9 липня 2002, 10:55
НАТО вітає стратегічний вибір України на повноцінну євро-атлантичну інтеграцію і готове "просувати вперед" двосторонні відносини, заявляє генеральний секретар НАТО Джордж Роберстон.

"Сьогодні наша безпека є неподільною. Україна, зробивши стратегічний вибір на повноцінну євро-атлантичну інтеграцію, вносить свій внесок у систему безпеки. Ми вітаємо цей підхід, який є ключовим для успіху", - сказав Робертсон у вступному слові на засіданні комісії України-НАТО у вівторок у Києві.

Він зазначив, що його візит в Україну не є "сентиментальною подорожжю". Це ділова поїздка, під час якої будуть підведені підсумки і пророблена підготовча робота для празького самміту України-НАТО, підкреслив генсек. "Бізнес процвітає, якщо інтереси двох сторін співпадають. Історія стосунків України і НАТО - це історія великих успіхів", - сказав він.

Разом з тим, відзначив Робертсон, "ми пережили і декілька спільних штормів". Такими штормами він назвав ситуацію на Балканах, боротьбу з тероризмом, оборонні реформи. "Ми повинні продовжувати йти цим шляхом", - підкреслив генсек.

За словами Робертсона, обидві сторони - Україна і НАТО - підготують підсумковий огляд, який покаже "як сильно ми просунулися разом і що ще не зроблено для поліпшення". "Альянс готовий просувати вперед наші стосунки, але багато що залежить від бажання України. Ми готові йти так далеко, як може і хоче Україна", - сказав він.

У ході засідання, повідомив генсек, буде підписаний так званий "звіт про досягнення", який "буде хорошою базою для плану дії".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: