Кінах також чує наближення позачергових президентських виборів

Середа, 24 липня 2002, 12:54
"Негативну оцінку нашої роботи парламентом ми розглядаємо, в більшій мірі, як реалізацію політичного замовлення проти уряду", - заявив прем'єр-міністр України Анатолій Кінах в інтерв'ю газеті "Київські Відомості", опублікованому в номері за середу.

Зокрема, прем'єр вважає, що критичні зауваження парламентаріїв щодо невиконання державного бюджету 2001 року "виглядали нелогічними".

Свою позицію Кінах аргументує показниками економічного розвитку країни за минулий рік, зокрема: зростання ВВП - 9,1%; промислового виробництва - 14,2%; реального рівня життя людей - 15%, при рівні інфляції 6,1%.

При цьому Кінах підкреслює, що хоча уряду довелося працювати з двома складами парламенту, в умовах "дуже гострої політичної передвиборчої кампанії" і погіршення світової економічної кон'юнктури, за поточними макроекономічними показниками йому вдалося вийти "на європейський стандарт".

Водночас, за словами Кінаха, уряд "усвідомлює, що у певної групи народних обранців явно позначилося прагнення наблизити терміни президентських виборів для реалізації своїх амбіцій. І в цьому випадку уряд є серйозним чинником, що визначає баланс і розстановку сил в контексті майбутніх політичних подій".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування