Піскун приємно здивував Ющенка та здобув голос Потебенька

Вівторок, 2 липня 2002, 12:37
Лідер "Нашої України" Віктор Ющенко заявляє, що після особистої зустрічі зі Святославом Піскуном у нього дещо змінилася думка щодо цієї кандидатури на посаду генпрокурора. "Вчора (у понеділок – УП) я півтори години розмовляв зі Святославом Піскуном, і мене багато речей здивувало у кращій бік", - сказав Ющенко в інтерв'ю журналістам.

Водночас він наголосив, що при розгляді кандидатури Піскуна у нього залишаються до нього питання, які "потребують грунтовного роз'яснення". "Є системні умови, від яких ми не відмовимося. Ми хочемо, щоб людина захищала україньский інтерес, захищала демократію, не виконувала телефонну команду", - зазначив Ющенко. Він повідомив, що фракція покищо не зустрічалася з Піскуном та не ухвалила рішення щодо голосування по цій кандидатурі.

Тим часом колишній генпрокурор Михайло Потебенько повідомив, що голосуватиме за призначення Піскуна на цю посаду. "Як людина він порядний, як юрист – кваліфікований, і при розумному підході – досвіду набереться", - сказав Потебенько в інтерв'ю журналістам.

За його словами, він може об'єктивно оцінити здібності Піскуна, оскільки в період, коли він очолював прокуратуру Київської області, Піскун був начальником відділу обласної прокуратури по нагляду за дотриманням законодавства у органах внутрішніх справ. Також, за словами Потебенька, у Піскуна є прокурорський досвід, оскільки він був заступником прокурора міста Ірпінь.

Відповідаючи на питання журналістів, він повідомив, що під час зустрічі з президентом "називав кандидатуру Васильєва". На припущення Потебенька, нинішній перший віце-спікер зміг би набрати необхідну кількість голосів депутатів. Водночас він вважає, що зараз Васильєв посідає місце не ніжче, ніж генпрокурор.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування