Колишні кандидати у депутати намагаються прорватися до парламенту через суд

Вівторок, 16 липня 2002, 16:00
Кандидати у народні депутати Наталія Вітренко, Микола Булатецький, Володимир Олійник і Олексій Марченко, які балотувалися до Верховної Ради у виборчому окрузі №201, звернулись до суду з вимогою скасувати результати повторних виборів у цьому окрузі.

Про це повідомив кандидат по цьому округу Сергій Пересунько у вівторок на прес-конференції, наголосивши, що відповідне звернення до місцевого суду готує і його штаб.

За словами Пересунька, під час повторних виборів його штаб та штаби цих кандидатів у депутати зафіксували численні порушення виборчого законодавства. Він вважає, що завдяки "прямому тиску на виборців, підкупу та шантажу" було досягнуто такого результату. При цьому Пересунько зауважив, що якби вибори проходили чесно, результат був би зовсім іншим. "Проведені на передодні рейтинги голосування були зовсім іншими", - сказав Пересунько.

За даними ЦВК, у повторних виборах у 201 окрузі, що відбулися 14 липня, переміг Нестор Шуфрич (СДПУ(О)), який набрав 29.80% голосів виборців. Другою стала Наталія Вітренко - 19.56%, Микола Булатецький набрав 12.67%, Володимир Олійник - 12.39%, Олексій Марченко - 10.00%, Сергій Пересунько - 2.08%. Інші кандидати набрали менше 2% голосів, серед них, зокрема, - Віктор Роєнко (1.98%), Микола Габер (0.22), Іван Білас (0.14%).

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування