Комітет "За правду!" вимагає звільнити Волинь від Баганця

Понеділок, 15 липня 2002, 18:04
Волинське відділення Громадського комітету опору "За правду!" виступило із заявою-протестом щодо призначення Олексія Баганця прокурором Волинської області. Про це повідомив голова секретаріату Волинського відділення ГКО "За правду!" Михайло Наход.

Як говориться у заяві ГКО "За правду!", "ця людина, обіймаючи високу посаду в Генеральній прокуратурі України, завдала непоправних збитків іміджу української держави, так і не довівши до кінця справу з розслідування найбільш резонансного злочину в історії незалежної України – вбивства журналіста Георгія Гонгадзе". Як наголошується в заяві, своєю позицією стосовно рідних Гонгадзе, "Баганець показав, що органи прокуратури не можуть об'єктивно, чесно і професійно розслідувати кримінальні справи, які шкодять національним інтересам України".

Автори заяви вважають, що "Баганцю не місце у Волинській області, де також залишається нерозкритим вбивство начальника Луцької міліції полковника Сергія Швачки, панує корупція в органах влади, є нерозкритими інші злочини".

Волинське відділення ГКО "За правду!" звернулося до президента України Леоніда Кучми, генерального прокурора України Святослава Піскуна, голови Волинської обласної державної адміністрації Анатолія Француза з вимогою усунути Баганця з посади прокурора Волинської області та призначити на цю посаду "людину, котра має незаплямовану репутацію і здатна об'єктивно і відкрито працювати на благо Волині і України", – говориться у заяві Волинського відділення Громадського комітету опору "За правду!".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування