Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дострокові президентські вибори стануть реальністю вже восени?

Четвер, 6 червня 2002, 15:48
Народний депутат Микола Томенко прогнозує, що вже восени цього року може стати "актуальним" питання про дострокові президентські вибори. Таку думку політолог висловив під час прес-конференції у четвер, коментуючи подальшу долю уряду Анатолія Кінаха.

Відповідаючи на питання журналістів, Микола Томенко зазначив, що кабінет Кінаха "приречений", хоча "має шанси" дожити до "осінньо-зимового" періоду. Показовою, на думку політолога, є позиція (вірогідна заява про звільнення – УП) першого віце-прем'єра Олега Дубини, який вирішив не триматися в "оркестрі приречених".

Народний депутат також зауважив, що в принципі уряд Кінаха не є легітимним, адже в парламенті цього скликання його "ніхто не вповноважував". За підрахунками Томенка, в складі новообраної Верховної Ради нараховується лише близько 80 народних депутатів, що голосували за прем'єра Кінаха минулого року.

Політолог також зазначив, що все ще "залишаються передумови дострокових парламентських виборів". На його думку, наслідком літньої парламентської кризи може стати осіння урядова криза, яка викличе "суспільну кризу", під час якої може постати питання не лише перевиборів до парламенту, а й дострокових президентських виборів.

Проте, на думку Томенка, зараз важливішою є інша проблема – "принципи формування коаліційного уряду". Народний депутат вважає, що події можуть розвиватися за двома сценаріями: або уряд формуватиметься "двійкою" ("Наша Україна" та "Єдина Україна"), або "четвіркою" ("Наша Україна", СПУ, БЮТ та КПУ). За словами політолога, головним питанням буде розподіл повноважень між сторонами.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування